Ertem’e bir eleştiri de Düzgünel’den

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin’in ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e bir eleştiri de Aynur Düzgünel’den geldi.

Çerkezköy 29.11.2013 17:58:00 0
 Ertem’e bir eleştiri de Düzgünel’den
ONUN YANINDA OLMAYACAĞIM
Dün saat 15.00’da ofisinde basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Aynur Düzgünel, “Ertem, biz aday adaylarını aşağılayan ve hakaret içeren açıklamalar yapmıştır. Ben belediye meclis üyesi olarak kendisiyle beş yıl çalıştım. Her zaman kendisiyle alakalı eleştiriler alıyordum. Çerkezköy Halkı Başkanın değişmesi gerektiğini beyan ediyordu. Neden ben aday olmayayım diye düşündüm.  Başkalarını ezerek bu işi edenlerde aşağılık kompleksi olduğunu söyleyebilirim. Oysaki kazanması için gecemizi gündüzümüze katmıştık. Şimdi ise kendisi haksızlık ve vefasızlık yapmaktadır. Şayet kendisi aday olarak çıkarsa ben onun yanında olmayacağım” dedi.
 
DİĞER ADAY ADAYLARINI KÜÇÜMSEDİ
Düzgünel, Ertem’in beldelerle entegrasyonu sadece kendisinin sağlayabileceğini belirtmekle diğer aday adaylarını küçümsediğini ileri sürerek “Başkalarını ezerek yükselmeye çalışan kişilerde aşağılık kompleksi vardır. Aslında entegrasyonda kalmadı. Kaldı ki olsa da bunu diğer aday adaylarının hepsi de başarabilir. Altyapıyı tamamladığını söylüyor. 5393 sayılı belediye kanunu yapılması gereken görevleri içermektedir. Bunlar zaten yapmak zorunda olduğu görevlerdir. Ertem bunlara ilave olarak ne yaptı ki? Altyapı bittiyse Çerkezköy neden susuz kalıyor” dedi.
 
HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
Hiç kimsenin Başbakana sığınarak siyaset yapamayacağını belirten Aynur Düzgünel “Çerkezköy’de su boruları on yıl önce değişmeliyken 2013 yılında değiştirilmiş olmaları büyük bir eksikliktir. Ali Ertem on yıldır önem vermediği sosyal projelere bundan sonra mı önem verecek? Çerkezköy’de yerel hizmetler alanında çok eksikler var. Açıkçası Ertem,  Başbakan’a sığınarak siyaset yapmaya çalışıyor” dedi. Başkan Ertem’in sert tutumu nedeni ile insanları kırdığını, bu kırgınlıkların partiye zarar verdiğini ifade eden Düzgünel, “Başkanın sert üslubu bizleri yorup, kırdığı gibi vatandaşlarımızı da incitiyor. Vatandaşımız bu konuda sessiz kalmayıp, bütün iletişim araçlarını kullanarak İl Başkanı,  AK Parti Genel Merkezi, Millet Vekilleri ve Başbakan’a ulaşmalıdır. Artık değişim zamanı geldi. Çerkezköy güler yüzlü bir başkana kavuşmalıdır” diye konuştu. Düzgünel, Ertem’in yaptığı açıklamalara sessiz kalmakla ilçe başkanının da görevini layıkıyla yapmadığını ifade ederek “Bu açıklamalar sonrasında Ertem’in özür dilemesini, İlçe başkanı Alaettin Demirbağ’ın da basın açıklamasıyla taraf olmadığını belirtmesi gerekirdi. Bunlar yapılmadı”  diye konuştu. Düzgünel “Ertem özür dilemediği için ben kendisine hakkımı helal etmiyorum” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10