“Evlerden sonra sıra dershanelere geldi”

DSP Genel Başkanı Türker, Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının ardından kurulan Ergene ilçesinde partisinin ilçe başkanlığının açılışını yaptı.

Tekirdağ 2.12.2013 13:01:00 0
 “Evlerden sonra sıra dershanelere geldi”
SAKLANAN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI
Seçim otobüsü içinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türker, 2004 yılında MGK’da Fethullah Gülen ile ilgili iki kararın alındığını ifade etti. 2004 yılında ortaya çıkan MGK kararının tek bir karar olmadığını belirten Türker, “Fethullah Gülen cemaati ile ilgili alınmış iki karar olduğu söyleniliyor. Başbakana yakın olmayan bazı cemaatlerle ilgili kararlar da var. Biz bunların açıklanmasını bekliyoruz. Bu kararın açıklanmaması, Başbakan’ın aslında kamuoyuna gerçekleri söylemediğini ortaya koyuyor. Özellikle kendisinin imzası olan kararı hazırlayan başta Dursun Çiçek ve diğerleri olmak üzere şu anda mahkum oldular ise ve o mahkumiyet kararını kabul ediyorsa bu demektir ki o kararda imzası bulunan bütün kesimlerin aynı suçu işlediğini kabul etmek lazım. Bugün Cumhurbaşkanı olan dönemin Dışişleri Bakanı, diğerlerinin tamamı bu kapsamdadır. Bu konuda sanıyorum ki halk Başbakan’ın doğruları, gerçekleri söylemeyen bir kişi olduğunu artık anlamışlardır. Çünkü Oslo'da görüşme yok dedi, aslında Fethullah Gülen cemaatiyle hesaplaşma hissi Oslo'da birlikte PKK’nın talebi üzerine gündeme gelmiş ve bu konuda tavsiye amacı gütmektedir. Önümüzdeki günlerde bunu birlikte göreceğiz. 2000 yıllarının sonlarında halklardan saklanan bu gerçekler ortaya çıktı” dedi.
 
"EVLERDEN SONRA DERSHANELER GELDİ"
Türker, dershaneler konusuna da değinerek “Dershaneler değil öğrenci evleri de var. Başbakan’ın erkek kız öğrenci evleri diye ortaya attığı Gülen cemaatine ağırlıklı olarak yurt  kullanılan evlerdi. Fakat o tarihte bunun üzerini örtmek için sanki birlikte gayri meşru yaşayan öğrenciler imajı verilmeye çalışıldı. O zaman da söyledik, hakaret ediliyor, örfümüzde, adetimizde olmayan bir şeyi böyle tanıtmak istediler. Ama ben şunu söylemek istiyorum, öğrenci evlerinin arkasından dershanelerin gelmesinin temel nedenlerinden bir tanesi özellikle pkk’ya verilen taviz. İkincisi de AKP’li gençlerin Fethullah Gülen gençlerini partiye devşirememesindendir. Çünkü Tayyip Erdoğan kendi çizgisinde bile olsa, kendisine destekte olsa kendilerine biat etmeyenleri dışlıyorlar. Bu konuda yüksek sesle konuşan milletvekillerini bile ihraç etmeye kalkıyorlar” şeklinde konuştu.
 
BAŞKAN ADAYINI TANITTI
Seçim otobüsü üzerinden partilileri selamlayan Türker, Ergene ilçesinin belediye başkanı adayı Ali Rıza Akpolat’ı tanıttı. Partililerle bir araya gelen Türker, gördüğü bebeği kucağına alarak DSP'nin en küçük üyesi olduğunu kaydetti. Daha sonra ilçe başkanlığının açılışını gerçekleştiren Türker, açılış sonrası karayolu ile İstanbul’a hareket etti.
 
İHA

0282 726 91 91
0282 747 65 10