Engellilere aylık 400 TL yardım yapılacak

Çerkezköy Belediye Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapıldı. Türkay Karakaş, Asuman Azak ve H

Çerkezköy 2.12.2013 17:00:00 0
 Engellilere aylık 400 TL yardım yapılacak
ENGELLİLERE 400 TL YARDIM
2006 yılından itibaren yüzde 40 özürlü olan ve yardım alamayanlara belediye bütçesinden 300 TL yardım yaptıklarını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Engelinden dolayı ailesine yük olan engelliler için bugün ne kadar ücret vereceğimizi kararlaştıracağız” dedi. Meclis üyeleri arasında verilen kararın ardından engellilere her ay 400 TL Belediye bütçesinden yardım yapılması oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Zabıta Trafik Biriminin 26.11.2013 gün ve 2679 sayılı ara güzergahlarının devlet hastanesine ulaşabilecek şekilde çözüm oluşturması müzekkeresi görüşülürken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile Bütçe ve İmar Komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündesinde de Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Olimpiyat Halı Sahası’nın üç yıldan fazla kiraya verilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Ertem “Bu halı sahamızı daha önce sekiz yıllık ihaleye vermiştik. Bu halı saha ile ilgili mahalle arasında olduğu için ses sıkıntısı var. Bu halı sahanın kapalı olarak ihaleye çıkartılması gerekecek” dedi. İlgili yerin yap işlet ve devret şekli ile sekiz yıllığına ihaleye çıkartılması oy birliği ile kabul edildi.
 
KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Kızılpınar’da bulunan Muhsin Yazıcıoğlu parkının 3 yıldan fazla kiraya verilmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Kızılpınar Belediyesi’nin meclis gündeminde 10 yıllık bir kiralama kararı aldığını belirten Başkan Ertem “Belediyenin almış olduğu kararı bütçe komisyonumuz inceledikten sonra görüşelim” dedi. Başkan Ertem’in önerisi üzerine ilgili gündem maddesi de oy birliği ile bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan İstasyon Mahallesinde bulunan yeni otogarın güzergahının belirlenmesi görüşüldü. Bu maddede oy birliği ile bütçe ve imar komisyonuna havale edildi.   
 
VATANDAŞIN MAÐDURİYETİ GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin bir diğer maddesinde ise 416 ada parsel maliklerinin 7 Kasım 2013 gün ve bila sayılı olan tadilatı dilekçeleri görüşüldü. 416 adada yer alan alanın maliklerinin yüzde 40’a getirilmesi talebinin olduğunu belirten Ali Ertem “Otopark yaptığımız alanda iki parsel var. Bunu biz imar uygulamasında bitişik yaptık. Birisinin yüzde 40, diğerinin ise yüzde 40’tan küçük yaptık. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetleri var ve yüzde 40 haklarını geri istiyorlar” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Gündemin dokuzuncu maddesinde Güneşler Petrol Otomotiv Tarım Ürünleri ve Taşımacılık Hiz.San ve Tic.Ltd.Şti’nin 569 ada 15 parselde imar planı tadilatı yapılması talebi görüşüldü. Bu alanın revize yapılırken ticaret alanı olarak işlendiğini belirten Ertem “Yetkililer bunun benzin istasyonu olarak düzeltilmesini istiyorlar” dedi. İlgili gündem maddesi de hatanın düzeltilmesi için İmar Komisyonuna havale edildi. Optimed Hastanesi’nin 439 ada 19 parselde heliport alanı için imar planı değişikliği yapılması talebi de imar komisyonuna havale edildi.
 
“DİNİ TESİS ALANI GEREKİYOR”
Toplantının on birinci gündem meddesinde de Tekirdağ İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün 25.11.2013 gün ve 10156 sayılı imar planı değişikliği talebi görüşüldü. İl Özel İdare’ye ait Orman Sokak 9 parselde bulunan kaymakamlık evinin yıkılarak tekrar yapılması kararının alındığını ifade eden Ertem “Bu yerin imar durumunun resmi kurumdan çıkarılarak konut alanına dönüştürülmesi için görüşüldü. Bizlerden de konut alınana çevrilip satışı talep edildi” dedi. Bu madde de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.11.2013 gün ve 345 sayılı “Dini Tesis Alanı” plan tadilatı ile ilgili yazısının görüşülmesine geçildi. Huzur evinin bulunduğu alanda dini tesis alanın eksikliğinin bulunduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Belediye olarak o yerde çalışma yaptık. O bölgede cami yapmak için ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için dini tesis alanı gerekiyor” dedi. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.
 
“ALTI KADRODA DEÐİŞİKLİK YAPILACAK”
Toplantının bir sonraki maddesinde de Belediyede münhal bulunan iki adet kadroda değişiklik yapılması oy birliği ile kabul edilirken, Veliköy Belediye Başkanlığının Nazım İmar Planı ve Uygulama imar planı revizyonu da oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi. Gündeme eklenen İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü’nün 28.11.2013 gün ve 1226 sayılı dolu kadro değişikliği de görüşüldü. Belediye norm kadrosunda altı kadroda derece değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ
Gündemin son maddesinde ise SS 25.Nolu Akarsu Birliğin 28.11.2013 gün bila sayılı 8.6.2012 günü meclis kararının 14.maddesinin b fıkrasının yeniden değerlendirilmesi ve taksi yönetmeliğinin yerleşim yeri ve benzeri konularının yeniden görüşülmesi konusu karara bağlandı. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi’nin ikinci oturumunun Cuma günü saat 10.00’da yapılması da oy birliği ile kabul edildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10