“Önemli olan engelleri aşabilmektir”

Okullara yönelik eğitim çalışmalarını sürdüren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, dün de Zübeyde Hanım Anaokulu’nda miniklere engellilik bilincini anlattı. Okul Müdürü Sebahat Usl

Çerkezköy 3.12.2013 13:06:00 0
 “Önemli olan engelleri aşabilmektir”
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, okullara öğrencilere yönelik eğitiim çalışmalarını dün Zübeyde Hanım Anaokulu’nda sürdürdü.
 
KURALLARA UYULMALI
Çerkezköy’de eğitim ve öğretim veren okullarda engellilik bilincini oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmada miniklere engellilik bilinci konularında bilgiler verildi.  Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, her insanın bir engelli adayı olduğunu, engelli olmaktan korunmak için hayata dair kurallara uyulması gerektiğini belirtti.
 
ENGELLİ RAMPASI YAPTIRILDI
Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) kurucu Müdürü Cemal Sabırlı’nın da katıldığı eğitim çalışmasında konuşan Zübeyde Hanım Ana Okulu Müdürü Sebahat Uslu da 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla 3 Aralık Gününün, Uluslar arası Engelliler günü olarak ilan edildiğini anımsatarak “Bizler bu zaman dilimde neler yaptık, neyi yapmadık kendimizi sorgulamalıyız.  Önemli olan engelleri aşabilmektir. Engelliler için mevcut engelleri ortadan kaldırmaktır” dedi.
 
MAVİŞ KAPAKLARI TESLİM ETTİLER
Uslu ayrıca, öğretmenler,  veliler ve öğrencilerin ortaklaşa biriktirdiği mavi kapakları dernek üyelerine teslim etti. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Okul Müdürü Sebahat Uslu’ya okula yaptırdığı engelli rampası için teşekkür etti.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10