Yeniden meclis gündemine taşıdı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, spastik engelli çocuklara eğitim veren tek devlet okulunun kapatılacak olmasını yeniden Meclis gündemine taşıdı. İmzalanan protokolün süresinin 2014 yılın

Çerkezköy 3.12.2013 15:42:00 0
 Yeniden meclis gündemine taşıdı
TAKİP ETTİÐİNİ İFADE ETMİŞTİ
Bakan Şahin’in, Metin Sabancı Spastik Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde öğrencilerin eğitim öğretimlerini 2014 yılına kadar sağlanmış olduğunu, yeni bina eğitim öğretime açılıncaya kadar öğrencilerin eğitime devam edeceğini söylediğini anımsatan Yüceer “Ayrıca Şahin11.433 metrekarelik arsa üzerinde kurulu Ataşehir Yunus Emre İşitme Engelliler İlkokulu’nun bahçesinde Spastik engelli çocukların eğitimini sürdürmeleri için bina yapımının 2013 yılı yatırım programına alınması yönünde teklifte bulunduğunu, konuyu İl Özel İdare’ye bildirdiği ve “hassasiyetle” takip ettiğini ifade etmişti” dedi. Yüceer, “Bakanlık, şimdiden okula kilit vurmuş. Bakan da sözünü çabuk unutmuş. Veliler de biz de Sn Şahin’in sözlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Türkiye'de bulunan engelli yurttaşlarımızın büyük bir bölümü zaten özel eğitim hakkından yararlanamıyor. Veliler pozitif ayrımcılık değil, çocuklarının eğitim haklarının verilmesini istiyor. Ancak Bakan’ın şimdiye kadar gösterdiği “hassasiyet” spastik engelli çocuklarımızın okullarının kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı yönündeki gerçeği değiştirmeye yetmedi” dedi.
 
BAKAN ŞAHİN’E SORDU
Candan Yüceer, Bakan fatma Şahin’in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Spastik engelliler için yapılması planlanan okulun inşaatının başlamamasının nedeni nedir? Söz verdiğiniz okul inşaatının yetişmemesi durumunda eğitimi yarıda kalacak spastik engelli çocuklar için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ile yapılan protokolün uzatılmama gerekçesi nedir? Okulda tek bir temizlik görevlisinin olmadığı,  okulun tüm ihtiyaçlarının, boya-badana dahil, vakıf ve devlet yerine veliler tarafından karşılandığı iddiaları doğru mudur? Spastik engelli çocuklara yeni bir okul yapılması için konuyu “hassasiyetle” takip edecek misiniz? Türkiye’de engelli çocuklara hizmet veren kaç Devlet okulu vardır ve bu okulların kapasiteleri nedir?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10