1 ayda 7 zabıt varakası düzenlendi

Zabıta Müdürlüğü’nün Kasım Ayı faaliyetleri hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, Kasım ayı içerisinde Zabıta Müdürlüğü’nce toplam 9 adet ??

Kapaklı 4.12.2013 16:06:00 0
 1 ayda 7 zabıt varakası düzenlendi
9 DEFİN İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 14 adet ilanın tutanak altına alındığını ifade eden Serat “Ruhsat verilen işletmelerin kontrolü yapıldı. Bir aylık süreçte 9 vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirildi. 4 adet menşe şahadetnamesi verildi. Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatların kontrol yazıları emniyet müdürlüğüne gönderildi” bilgisini verdi.
 
CEZALAR ENCÜMENE HAVALE EDİLDİ
Mustafa Serat, Kapaklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal faaliyet ve etkinliklerde zabıta ekiplerinin hazır bulunduğunu belirterek “Kasım ayında 231 gelen evrak, 282 de giden evrak kayıt altına alındı. Gelen dilekçeler hakkında söz konusu olay yerinde gerekli işlem yapıldı. 7 adet zabıt varakası düzenlendi. 5 adet iş yeri mühürlendi. Kaldırım ve yola inşaat malzemesi dökülmemesi konusunda ilçedeki inşaatlar uyarıldı. Emniyet müdürlüğünden gelen ve zabıta ekiplerince tutulan tutanaklara zabıt varakası düzenlenerek cezai işlemleri encümene havale edildi” dedi.
 
DENETİMLER YAPILDI
İlçedeki çöp şikâyetlerinin incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldığını ve eksik çöp bidonlarının tamamlandığını söyleyen Serat, Emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin de denetlendiğini belirtti. Yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutulduğunu ifade eden Serat, “Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatıldı ve işyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. Zabıta ekiplerince tespit edilen su patlakları su işlerine bildirildi. Cadde ve sokaklarda belirlenen yol, su, çöp gibi konulardaki şikâyetler tespit edilerek ilgili birimlere bildirildi” dedi. 
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10