Karaağaç Meclis’te yardım talepleri görüşüldü

Karaağaç Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün yapıldı. Toplantıda, ilk oturumda komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü ikinci oturumda 5 madde görüşül

Kapaklı 6.12.2013 12:35:00 0
 Karaağaç Meclis’te yardım talepleri görüşüldü
İKİNCİ OTURUM YAPILDI
Karaağaç Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel Başkanlığı’nda yapıldı. Saat 10.00’da başlayan toplantıya AK Partili Belediye Meclis üyesi Çetin Özhan katılmadı. İlk oturumda komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü toplantıda yardım talepleri görüşüldü. İlk dilekçe olan Karaağaç Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin TREDAŞ’a olan borçlarının belediye tarafından karşılanması görüşüldü. Komisyon Karaağaç Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin 4 bin 804 TL’lik elektrik bedelinin belediye bütçesinden ödenmesini uygun gördü. Komisyonun aldığı kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
OY BİRLİÐİ İLE KABUL EDİLDİ
Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Karaağaç Gaziosmanpaşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin ihtiyacı olan tuvalet ve şadırvanın belediye bütçesinden yaptırılması da komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı karar da oy birliği ile kabul edilirken, Karaağaç Spor Kulübü’nün referans bedeli, transfer bedeli, antrenör sözleşme bedeli, lisans bedelleri ve futbolcuların krampon, forma, eşofman, yağmurluk ve antrenman malzemesi ihtiyaçları da komisyonca uygun görülüp, meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
ÇİM BİÇME MAKİNESİ ALINACAK
Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Hicret camisinin çim biçme makinesi ihtiyacı da karara bağlandı. Komisyonda camiye çim biçme makinesi alınması için 800 TL ödeneğin belediye tarafından ödenmesi kararı verildi. Komisyonun aldığı tavsiye kararını meclis de oy birliği ile kabul etti. Karaağaç Fatih Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların su borçlarının belediye tarafından ödenmesi dilekçesi de görüşüldü. Kanunda böyle bir madde olmadığı ve meclisin buna yetkisi bulunmaması nedeniyle ilgili dilekçe komisyonca uygun görülmedi. Komisyon tarafından red edilen dilekçe meclis tarafından da oy birliği ile reddedildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10