Aday, “4 adaylı ön seçim” ile belirlenecek

CHP MYK'nın kararına göre, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı 15 Aralık Pazar günü tüm üyelerin katılımı ile yapılacak eğilim yoklaması ile belirlenecek.

Çerkezköy 10.12.2013 13:09:00 0
 Aday, “4 adaylı ön seçim” ile belirlenecek
4 ADAYLI ÖN SEÇİM YAPILACAK
 
Sandığa aday adaylarından Metin Dönmez, Remzi Garip, Vahap Akay ve Ensar Sivri katılacak. Diğer 3 aday adayı M.Zeki Gürcün, Aktaş Güler ve Subaykan Pandar ise sandığa giremeyecek. Konuyla ilgili CHP Çerkezköy İlçe Yönetiminden yapılan açıklamada, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde Tekirdağ İlinde Aday’larımızın belirlenmesinde yöntem olarak Kamuoyu anketleri öne çıkmıştı. 28 Kasım 2013 Perşembe günü Ankara’da Genel Merkezde, CHP Yerel Seçim Komisyonu üyeleri, İl Başkanı ve Milletvekillerimizin de katılımıyla yapılan, Kamuoyu Anketlerinin değerlendirildiği toplantıda alınan tavsiye kararları doğrultusunda, 5 İlçede Partimiz adayları belirlenmiş, 6 İlçede’de  Temayül Yoklaması kararı alınmıştır. Aynı Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın belirlenmesinde diğer Büyükşehirlerde olduğu gibi insiyatifin Genel Başkanımızda olduğu belirtilmiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği, 6 Aralık Cuma günü yapılan son MYK Toplantısında da 28 Kasım Perşembe günü alınan tavsiye kararları doğrultusunda Çerkezköy dahil 6 İlçede Temayül Yoklaması kararı alınmıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda  Çerkezköy’de Temayül Yoklaması yapılacaktır. Buna göre aday adaylarımızdan Metin Dönmez, Remzi Garip, Ensar Sivri ve Vahap Akay temayül yoklamasına katılacak isimler olarak belirlenmiştir” denildi.
 
PAZAR GÜNÜ YAPILACAK
 
İlçe yönetimi, Temayül Yoklamasının 15 Aralık Pazar günü saat 09:00-18:00 saatleri arasında yapılacağını belirterek “Temayül yoklamasında 30 haziran 2013 tarihine kadar kayıtlı üyelerimiz oy kullanacaklardır” dedi.
 
BİZLER VE KAMUOYU TARAFINDAN ANLAŞILAMADI
 
Konuyla ilgili sosyal medyadaki kişisel sayfasından açıklama yapan M.Zeki Gürcün, “Bu güne kadarki çalışmalarımız ve emeğimiz yok sayılarak bizlerin sandık dışı bırakılmamız bizler ve aldığımız tepkilere göre kamuoyu tarafından anlaşılamamıştır. Herşeye rağmen bu kararın partimiz için hayırlı olmasını diliyor, bu güne kadar bize destek veren partili dostlarımıza, ziyaretlerimiz sırasında bizi güler yüzle ve sıcak ilgi ile karşılayan; kamu görevlilerimize, değerli esnaflarımıza, sivil toplum örgütlerimize, derneklerimize ve tüm halkımıza teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyor, Partimize desteğinizi sürdürmenizi diliyorum” dedi. Sandığa katılamayacak olan diğer 2 aday adayı Subaykan Pandar ve Aktaş Güler ise sessizliklerini koruyor.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10