Kurultay “Kocaman bir aile olma yolunda hızla ilerliyoruz”

Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde eğitim veren Meslek Yüksekokulları’nın müdürleri, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi.

Çerkezköy 10.12.2013 16:27:00 0
 Kurultay “Kocaman bir aile olma yolunda hızla ilerliyoruz”
MÜDÜRLER TOPLANTISI DÜZENLENDİ
 
Dün saat 10.30’da Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şefik Kurultay’ın başkanlık ettiği Meslek Yüksekokulları Koordinasyon toplantısına Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş’un yanı sıra, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Tuncay Gümüş, Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Mirik, Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr.Kadir Ertürk, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M.Ömer Azabağaoğlu, Muratlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Nurşen Öntürk, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aysun Ünal, Saray Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. S.Ahmet Menteş, Şarköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr.Elman Bahar, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç. Ertuğrul Recep Erbay ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.İsmail Yılmaz katıldı.
 
“MART AYINDA DEVROLACAK”
Toplantıda konuşan ÇEMYO Müdürü Yardımcı Doçent Ercan Buluş, bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Akademik yılın ilk toplantısını okulumuzda gerçekleştiriyoruz. Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda bin 300 öğrencimiz bulunuyor. Bu binamız asıl bina değildir. Veliköy’de Belediyemiz bize 130 dönümlük alanı verdi. Yüksekokulumuzun inşaatı başladı. Mart ayında Veliköy Belediyesi Çerkezköy Belediyesi’ne Mart ayında devrolacak. O zaman bir tıkanıklık yaşayacağız. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi bizlere yardımcı olacağını söyledi” dedi.
 
“ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORLAR”
 
Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şefik Kurultay da Çerkezköy’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Bugün bizi güzel  ilçede ve güzel bir okulumuzda ağırladığınız için şahsım adına teşekkür ediyorum. Yüksekokullarımız bizim açımızdan önemlidir. Üniversitemizin yüzde 60’ını yüksekokullarımızda okuyan öğrencilerimiz oluşturuyorlar. 2006 yılında kurulan üniversitemiz Trakya Üniversite’sinden devrolmuş yüksekokullarımız ile birlikte bu yükü çekmektedir.  Eğitim ve öğretim alanında hepsinin birer deneyimleri tecrübeleri vardır” dedi. Yüksekokulların bulundukları ilçe merkezinde son derece önemli fonksiyonları yerine getirdiklerini ifade eden Kurultay “İlçeler bazında yüksekokulların konumu çok daha önemlidir. İlçe ile bütünleşebilmeleri, ilçenin ve ülkenin genel manada ihtiyaç duyduğu elemanların yetiştirme konusunda gayret sarf etmeleri bizi memnun ediyor. Son derece de özveri ile çalışıyorlar. Temennimiz onların gayreti, bulundukları yerdeki ilçe tarafından sahiplenilmesi onlara her konuda destek olunması bizim birinci önceliklerimiz arasındandır” dedi.
 
“BÜTÇE SIKINTISI YAŞIYORUZ”
 
Yüksekokulları geleceğe sağlıklı bir yapıda taşıma adına gayret gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini vurgulayan Kurultay “Yeni üniversite olmamız nedeniyle sıkıntılar da yaşıyoruz. Yüksekokullarımıza hak ettikleri çok daha güzel ve alt yapıları hazırlayabilmek istiyoruz ama bunlar da tamamen bütçe ile alakalıdır. Yüksekokullarımıza onların bekledikleri düzeyde kaynağı aktarmakta zorluk çekiyoruz. Bu bağlamda ben bulundukları yerdeki ilçe ve merkezdeki yüksekokullarımızın bir takım taleplerinin karşılanmasında özellikle eğitime yönelik binalar olmak üzere, alt yapının hazırlanmasında ilçe halkının yapacağı desteklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
 
“ÇERKEZKÖY DAHA FAZLA ÖN PLANA ÇIKMALI”
 
Saray’da yüksekokul inşaatının temelinin geçtiğimiz haftalarda atıldığını anımsatan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay “Tamamen Saray ilçemizin saygıdeğer yöneticileri, halkının iş adamlarının yardımseverlerin destekleri ile oluşturdukları bir fon kaynak aracılığı ile bu temel atılabildi. Yakın bir gelecekte binanın en azından kabası tamamlandıktan sonra üniversitenin de devreye girmesi ile devlet kaynakları da kullanılarak en kısa sürede bu binamızı eğitim ve öğretime kazandırmayı planlıyoruz. Hassasiyet gösteren Saray halkına, idarecilerine teşekkür ediyorum. Çerkezköy de bu bağlamda çok daha ön plana çıkması gereken ilçelerimizden birisidir. Veliköy’de bir bina yapıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi. 
 
“BUNU BAŞARABİLECEĞİZ”
 
NKÜ olarak genç üniversite olmalarına rağmen iddialı olduklarını ifade eden Kurultay “Gelecekte üniversitemizi ülkemizde sayılı üniversiteler arasına koymak için gayretle çalışıyoruz. Bütün kadromuzla gerçekten başarı için çok çalışıyoruz. Makamları bize emanet edilmiş, bir müddet sonra başkasına emanet edeceğimiz yerler olarak görüyoruz. İnsanları yaptıkları işlerin, onlara daha fazla anlam kattığını anlarız. Bu nedenle de gelecekte hatırlanmak adına güzel şeylerle anılmak adına gayret ediyoruz. Gelecekte inşallah Namık Kemal Üniversitesi saygın bir üniversite haline gelecektir. Bu bizim iddiamızdır ve bunu başarabileceğiz. Son zamanda kurulan üniversiteler arasında üniversitemiz seçkin konuma sahiptir” diye konuştu.
 
“KOCAMAN AİLE OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde 1000’e yakın akademik personele sahip olduklarını kaydeden Kurultay “Bunun 400’ü öğretim üyesinden oluşuyor. Bu sayının yanı sıra 500’e yakın idari personel ile birlikte kocaman bir aile olma yolunda hızla ilerliyoruz. Önümüzdeki 8-10 yıllık süreçte bu üniversite alt yapısını büyük ölçüde tamamlamış, artık daha ziyade eğitimde kalite ile ilgili rötuş çalışması yapan üniversite konumuna gelecektir. Ciddi bir altyapı oluşmaya başladı. Bu çalışmalarımız dışarıdan da takdirle izleniyor. Önümüzdeki süreçte çok güzel günlerin bizleri beklediğini düşünüyorum” dedi.
 
ROZET TAKTI
 
Kurultay “Çerkezköy Meslek Yüksekokulu gelecekte sahip olacağı fiziksel mekanlar itibariyle, akademik kadrosu, öğrenci sayısı itibariyle bizim gözde yüksekokullarımızdan biri olmaya devam edecektir.  İnşallah bu niteliğini önümüzdeki yıllarda artırarak geliştirecektir. Herkese hizmetlerinden katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kurumu hak ettiği yere ulaştırmada bundan sonra da gayret göstereceklerine olan inancımızı da tekrar ifade etmek istiyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş, Prof.Dr.Şefik Kurultay’a yüksekokulun rozetini taktı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10