Türk Böbrek Vakfı’nın eğitim projesi Tekirdağ’da

Türk Böbrek Vakfı’nın Mart ayında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlattığı “Aşırı Tuz Ve Şeker Tüketiminin Zararları İle Sağlıklı Bir Yaşam İçin Bes

11.12.2013 14:54:00 0
 Türk Böbrek Vakfı’nın eğitim projesi Tekirdağ’da
İSTANBUL’DA BAŞLATILMIŞTI
 
Aşırı tuz, şeker tüketimine ve obeziteye bağlı olarak gelişen hastalıkların her yıl önemli bir oranda artış gösterdiğini belirten yetkililer “Hastalıkların önüne geçmek ise farkındalık ve beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesinden geçiyor. Bu noktadan hareket eden Türk Böbrek Vakfı  sağlıklı  gelecek nesiler için, okullara yönelik eğitim projesini ilk olarak  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatmıştı. İstanbul’da bulunan ilk ve orta dereceli okullarda verilen eğitimlere öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve veliler de büyük ilgi göstermişti” dedi.
 
DİĞER İLLER İÇİN DE HAREKETE GEÇİLDİ
 
İstanbul’da yapılan ve devam eden çalışmaların büyük oranda bir farkındalık yaratmasının, Türk Böbrek Vakfını diğer iller için de harekete geçirdiğini belirten yetkililer “İstanbul’un ardından Tekirdağ’da yürütülecek olan proje için Türk Böbrek Vakfı Başkanı ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü bir araya gelecek. Tekirdağ il genelinde sürdürülecek çalışma için, Türkiye’nin diğer illerine de model olması ve Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda bir eğitim müfredatı düzenlemesi hedefleniyor” dedi.
İMZALAR BUGÜN ATILACAK
Yetkililer, protokol imza töreninin 12 Aralık Perşembe günü saat 14.30’da Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk ve yöneticilerin katılımı ile gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10