ÇOSB daha kaliteli hizmet alacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve TEİAŞ 20. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Çerkezköy OSB’deki elektrik kalitesini masaya yatırdı.

Çerkezköy 11.12.2013 19:10:00 0
 ÇOSB daha kaliteli hizmet alacak
TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER
 
ÇOSB Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Çerkezköy OSB’den Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Bölge Müdür Yardımcısı Kadir Karakaya, Makine ve Enerji Müdürü Oğuz Koray Erzurum ve ÇOSB Katılımcı Sanayicilerinden temsilciler, TEİAŞ’tan da 20. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Bahri Özkardeş, Babaeski İşletme ve Bakım Müdürü Hakan Akın ile Koruma Sistemleri Grup Baş Mühendisi Yunus Olgan katıldı. Toplantının Çerkezköy OSB’nin katılımcı sanayicilerinin elektrik dağıtım sisteminde ki enerji kalitesinde dönem dönem meydana gelen gerilim dalgalanmalarından dolayı üretim tesislerinde oluşan maddi manevi zararları azaltmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
 
ANALİZ CİHAZLARI KURULDU
 
ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, bölgesinde enerji kalitesini sürekli sağlayabilmek için tüm enerji nakil hatlarını yer altına aldıklarını, elektrik dağıtım merkezini yenileme ve iyileştirme işlemlerini yaptıklarını, hatta şu anda TEİAŞ’ın bölgemizdeki 154 KV trafo merkezlerinde bile olmayan enerji kalitesi analiz cihazlarını tüm dağıtım sitemine  kurduklarını belirtti.
 
ELEKTRİK DAĞITIM ALTYAPISINDAN KAYNAKLANMIYOR
 
Özdoğan ayrıca, OSB olarak yapmış oldukları bu yatırımların karşılığında elektrik dalgalanmalarındaki nedenlerin bölgenin elektrik dağıtım altyapısından kaynaklanmadığının tespit edildiğini ifade etti. Toplantıda;  TEİAŞ 20. İletişim Tesis ve işletme Grup Müdürü Bahri ÖZkardeş ve beraberindeki TEİAŞ heyetine elektrikdeki gerilim dalgalanmalarından dolayı bazı sanayi kuruluşlarımızda oluşan sıkıntılar aktarıldı. Sorunun çözümü için karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
 
İKİNCİ TRAFO İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
 
Özdoğan “Dönem dönem elektrik dağıtım sisteminde dalgalanmalara neden olan Bölge Sanayi Kuruluşlarını da, kendi alt yapısına kurmuş olduğu enerji kalitesi ölçüm cihazlarından tespit edebiliyoruz ve ilgili sanayi kuruluşlarını uyarıyoruz” dedi. Çerkezköy OSB’nin elektrik dağıtım sistemine kurmuş olduğu enerji kalitesi ölçüm cihazlarının benzerini, Çerkezköy OSB TÜBİTAK’tan temin ederek Çerkezköy OSB’nin daha kaliteli hizmet alabilmesi için TEİAŞ’ın bölgemizdeki 154 KV indirici trafo merkezlerine de kurma çalışmasına da TEİAŞ’la birlikte başladı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10