Yeşil “Adayın belirlenmesi için son çalışmalar yapılıyor”

2004-2009 döneminde Veliköy’de belediye başkanlığı yapan, Veliköy’ün Çerkezköy’e bağlanmasının ardından 2014 seçimleri öncesi AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylı?

Çerkezköy 11.12.2013 19:33:00 0
 Yeşil “Adayın belirlenmesi için son çalışmalar yapılıyor”
ÇERKEZKÖY’E HAYIRLI OLSUN
 
Yeşil, dün saat 15.00’da gerçekleştirdiği ziyarette Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ile görüştü. Çeşitli konularda Koçak ile fikir alışverişinde bulunan Efrahim yeşil “Türk Metal Sendikası önemli sendikalardan biri. Geç kalınmış bir ziyareti gerçekleştiriyorum. Yoğun programlarımız nedeni ile eski dostumu ziyaret etmek bugüne kaldı. Aday adaylığı sürecinde yarışımız devam ediyor. Son dönemece girdik. Adayın belirlenmesi konusunda son çalışmalar yapılıyor” dedi. Yeşil, çıkacak olan kararın Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.
 
VELİKÖY’Ü İYİ BİR KONUMA TAŞIDIK
 
Yeşil, dört yıl büyükşehirde görev yaptığını ve büyükşehir tecrübesine sahip olduğunu ifade ederek “Çerkezköy de mahalli yönetim tarafından yapılmış olan hizmetlere sözümüz yok. Ne var ki bazı alanlarda eksiklikler olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Mesela yapılmış olan terminal binası gayet güzel inşa edilmiş. Ne var ki yan yol konusunda sıkıntılar yaşanacağını belirtmemiz gerekiyor. Veliköy’de pilot uygulama yaptık” dedi. Yeşil, yaptıkları çalışmalar sonucunda imar ve çevre uygulamaları bakımından Veliköy’ü iyi bir konuma taşıdıklarını ifade etti.
 
POTANSİYELİ HİÇBİR ZAMAN KÜÇÜMSENMEMELİ
 
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın CHP’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olması ile ilgili değerlendirme yapan Efrahim Yeşil “Mandalı’nın mevcut potansiyeli hiçbir zaman küçümsenmemelidir. Ne var ki Mandalı’nın tepeden inme aday gösterilmesi CHP’nin aday adaylarının tepkisine neden olacağını zannediyorum. Bundan da CHP tabanının AK Partiye yöneleceği sonucu çıkmaktadır” dedi.
 
ÇOK İYİ OLDUĞUNU KİMSE İDDİA EDEMEZ
 
Efrahim Yeşil, hükümetin asgari ücret konusundaki tutumunun sorulması üzerine de “Asgari ücretin çok iyi olduğunu hiç kimse iddia edemez. Ne var ki mevcut şartlar değerlendirildiğinde böyle bir sonucun ortaya çıkması kaçınılmaz olmaktadır. IMF’ye olan borcun kapatılması çok kolay bir çalışmanın sonucu olmamıştır. Bu gibi büyük sonuçlar, asgari ücret ve benzeri tasarrufların bir sonucu olmuştur. Hükümetin bu konudaki tespiti elbette ki doğrudur” dedi.
 
VELİKÖY’DE YAPTIKLARI İLE ADINDAN SÖZ ETTİRDİ
 
Ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da “Çok önceden beri kendisini tanıdığım Efrahim Yeşil, hizmetleri ile bilinen bir arkadaşımız. Veliköy’de yaptığı hizmetler adından söz ettirir niteliktedir. Çerkezköy’e de yapılması gereken hizmetleri yapabilecek kapasitede olduğuna inanıyorum” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA   

0282 726 91 91
0282 747 65 10