Köprülü “Seçim mitinglerini de aradan çıkarıyor”

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Trakya gezisini meclis gündemine taşıdı.

Tekirdağ 12.12.2013 20:35:00 0
 Köprülü “Seçim mitinglerini de aradan çıkarıyor”
AÇILIŞLARI MİTİNGE ÇEVİRDİ
 
Emre Köprülü “Aralık ayının ilk haftası Tekirdağ’a gelerek göstermelik toplu açılışlara imza atan Başbakan Erdoğan, bu gezilerin tüm masraflarını devlet bütçesinden karşılayarak seçim mitinglerini de aradan çıkarmaya başlamıştır. “Sözde tesis açılışlarını” şova çeviren ve Belediye Başkan Adaylarının tanıtımını yaparak seçim çalışması yürüten Başbakan Erdoğan, partisi adına başlattığı seçim kampanyasının masraflarını da devletin kasasına yıktı. Her ilde göstermelik toplu açılışlar yapan Başbakan Erdoğan, Tekirdağ gezisinde de “Tesis açılışı” diye kamuoyuna duyurulan törende, Belediye Başkan Adaylarını açıklamış ve milletin vergileri ile tüm açılışları AKP mitingine çevirmiştir” dedi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SORDU
 
Yerel Seçimlerin yaklaşması ile devletin bütün olanaklarını kullanarak kendi propagandasını yapan AKP hükümetinin sözde tesis açılışları, birçok kurum ve kuruluşlara ait resmi internet sitelerinden reklamlar ve nereden geldiği açıklanmayan bütçelerlemitinglerle seçim çalışması yürüttüğünü ileri süren Köprülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Tekirdağ Merkez, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde gerçekleştirilen programınızın tüm masrafları nereden karşılanmıştır? Bu programın masrafı partiniz tarafından mı, devlet kasasından mı, yoksa Tekirdağ Valiliği tarafından mı karşılanmıştır? Her bir ilçe için ayrılan bütçe ne kadardır? Gittiğiniz her ilde olduğu gibi, Tekirdağ ilinde de yaptığınız göstermelik toplu açılış törenlerini seçim mitingine çevirerek bu gezilerin tüm masraflarını devletin kasasından karşıladığınız doğru mu?” sorularını sordu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10