81 ilin belediye başkan adayları açıklandı

AK Parti, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine 104 gün kala, 81 ilde yarışacağı belediye başkan adaylarını bizzat Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen törenlerle tanıttı.

15.12.2013 14:24:00 0
 81 ilin belediye başkan adayları açıklandı
21 İLÇENİN BAŞKANLARI DEĞİŞTİ
 
AK Parti bugüne kadar açıkladığı adaylar arasında, 11'i büyükşehir 26 ilde mevcut belediye başkanı ile yerel seçim yarışına girerken, 21 ildeki AK Partili belediye başkanlarını da değiştirme yoluna gitti.  AK Parti'nin, il bazında tek kadın belediye başkan adayı Gaziantep büyükşehir belediye başkanlığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oldu. AK Parti il belediye başkan adaylarının yaş ortalaması 50 olarak belirlenirken, en genç aday 36 yaşındaki Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu, en yaşlı aday da 68 yaşındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş oldu. Adaylar arasında 30-40 yaş arası 5, 40-50 yaş arası 41, 50-60 yaş arası 25, 60-70 yaş arası da 10 isim yer alıyor.
 
26 İLDE İSİMLER DEĞİŞMEDİ
 
AK Parti, 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Amasya, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Kars, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yalova'da mevcut belediye başkanlarıyla yoluna devam etme kararı aldı. Yeniden belediye başkan adayı gösterilen mevcut belediye başkanları: "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Yalova Belediye Başkanı Bilgin Koçal."
 
3 BAKAN, 11 ESKİ VE YENİ MİLLETVEKİLİ BAŞKANLIĞA ADAY
 
İzmir'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da Genel Başkan Yardımcısı ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gaziantep'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Manisa'da MKYK üyesi ve milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Diyarbakır'da milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ile yerel seçime girme kararı alan AK Parti, Adana'da 22. dönem milletvekili Abdullah Torun'u, Balıkesir'de 23. dönem milletvekili ve halen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Edip Uğur'u, Ordu'da 22. ve 23. dönem milletvekili Enver Yılmaz'ı, Adıyaman'da 22. dönem milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu'yu, Batman'da 23. dönem milletvekili Mehmet Emin Ekmen'i, Çanakkale'de 22. ve 23. dönem milletvekili Mehmet Daniş'i, Karabük'te 23. dönem milletvekili Mehmet Ceylan'ı, Kilis'te 22. dönem milletvekili Hasan Kara ve Yozgat'ta da Refah Partisi eski milletvekili Kasım Arslan'ı belediye başkan adayı olarak gösterdi. AK Parti, Erzurum'da Refah Partisi eski Samandıra ve Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kahramanmaraş'ta Fatih Mehmet Erkoç, Mardin'de Mehmet Vejdi Kahraman, Şanlıurfa'da vali Celalettin Güvenç, Adıyaman'da 22. dönem milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Aksaray'da Haluk Şahin Yazgı, Bayburt'ta Mete Memiş, Bingöl'de Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğünde görevli Yücel Barakazi, Düzce'de eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Elazığ'da Mücahit Yanılmaz, Erzincan'da AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Kırıkkale'de Mehmet Saygılı, Kütahya'da AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Karaman'da İl Genel Meclisi Üyesi Ertuğrul Çalışkan, Muş'ta Memur-Sen İl Başkanı Feyat Asya, Rize'de Reşat Kasap, Tokat'ta Eyüp Eroğlu ve Yozgat'ta eski Refah Partisi milletvekili Kazım Arslan ile yerel seçimlere girecek.
 
BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI AK PARTİ’YE KAZANMAYA ÇALIŞACAK
 
Yerel seçimlerde diğer partileri elinde olan belediyeleri de kazanmak için yoğun çalışma yürütecek olan AK Parti, bugüne kadar açıkladığı ve AK Partili olmayan 34 ilde bakan yardımcısından öğretim üyesine, kanaat önderinden ticaret odası başkanına kadar toplumun değişik kademelerindeki birçok yeni ismi aday gösterdi. Aydın'da Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş'ı, Eskişehir'de Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan'ı, Mersin'de Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'i, Muğla'da öğretim üyesi Mansur Harmandar'ı, Tekirdağ'da İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel ve Van'da uzun yıllar imam-hatiplik yapan Ensar Vakfı Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar'ı aday gösteren AK Parti, Artvin'de Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Bartın'da tıp doktoru Seyfettin Kalay, Edirne'de öğretim üyesi Ahmet Günşen, Giresun'da akademisyen Yılmaz Can, Gümüşhane'de Ercan Çimen, Hakkari'de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Isparta'da AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Iğdır'da Mustafa Buluş, Kastamonu'da Tahsin Babaş, Kırklareli'nde Selahattin Minsolmaz, Osmaniye'de Mehmet Gürbüz, Siirt'te Ali İlbaş, Sinop'ta eski belediye başkanı Hamza İnce, Şırnak'ta 1989-1994 yılları arasında kentin ilk belediye başkanlığı yapan Ahmet Hamdi Yıldırım, Sivas'ta bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan Sami Aydın, Tunceli'de iş adamı Erkan Eroğlu, Uşak'ta Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Nurullah Cahan, ve Zonguldak'ta da Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile bu illerin belediye başkanlıklarını AK Parti'ye kazandırmaya çalışacak.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10