CHP üyeleri “Akay” dedi

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nın, 2014 Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlerde Çerkezköy Belediye Başkanlığı için yarışacak ismi belirlemek amacÄ?

Çerkezköy 15.12.2013 17:14:00 0
CHP üyeleri “Akay” dedi
MANDALI BAŞARILAR DİLEDİ
 
Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdığı rozet ile parti saflarına katılan ve CHP’nin Kapaklı Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da seçim sırasında, seçim otobüsü ile Altınsaray Düğün Salonu’nun önünden geçerek partilileri selamladı. İrfan Mandalı, ön seçime giren 4 belediye başkan aday adayına da başarıla diledi.
 
 
 
 
BİN 489 ÜYE OY KULLANDI
 
CHP Çerkezköy Belediye Başkanadayı’nı belirlemek amacıyla Altınsaray Düğün Salonu’nda kurulan 6 sandıkla sabah saat 08.00’da başlayan ön seçimde oy kullanma işlemleri saat 17.00 itibari ile tamamlandı. Ön seçimlerde bin 852 üyeden bin 489'u oy kullandı. 4 adayın yarıştığı ön seçime yüzde 85 oranında katılım sağlandı. Toplam 277 üyenin oy kullandığı 1 nolu sandıkta Vahap Akay 117 oy alırken, en yakın rakibi ise 90 oyla Remzi Garip oldu. Ensar Sivri'nin 39 oy aldığı birinci sandıkta Metin Dönmez ise 31 oy aldı.
 
İŞTE SANDIK SONUÇLARI
 
231 oyun kullanıldığı 2 nolu sandıkta Vahap Akay 110, Remzi Garip 71, Ensar Sivri 30 ve Metin Dönmez 20 oy aldı. 239 oyun kullanıldığı 3'üncü sandıkta Vahap akay 84, Remzi Garip 81, Ensar Sivri 39 ve Metin Dönmez 35 oy aldı. 248 oyun kullanıldığı 4'üncü sandıkta Vahap Akay 104, Remzi Garip 95, Ensar Sivri 26 ve Metin Dönmez 23 oy aldı. 227 oyun kullanıldığı 5'inci sandıkta Vahap Akay 103, Remzi Garip 78, Ensar Sivri 25 ve Metin Dönmez 21 oy aldı. 259 oyun kullanıldığı 6'ncı sandıkta ise Vahap akay 98, Remzi Garip 100, Ensar Sivri 23 ve Metin Dönmez 38 oy aldı.
 
BİN 481 ÜYEDEN 616'SI ‘AKAY’ DEDİ?
 
Önseçimde Vahap Akay 616 oy alırken, Remzi Garip 515 oy , Metin Dönmez 168, Ensar Sivri ise 182 oy aldı. 8 oy ise geçersiz sayıldı.  Seçimin ardından en çok oyu alan Vahap Akay’ı ilk tebrik eden isim Metin Dönmez oldu.
 
25 YILLIK İKTİDAR ÖZLEMİ VAR
 
Metin Dönmez, Ensar Sivri ve partililerle birlikte salonun dışına çıkan Vahap Akay, burada yaptığı konuşmada CHP’nin iktidara en yakın parti olduğunu ifade ederek “Çerkezköy’de 25 yıllık iktidar özlemi var. Vatandaşlarımız da ön seçime yüksek katılım göstererek partimize sahip çıktı” dedi.
 
BUGÜN BİR SON DEÐİL, BİR BAŞLANGIÇTIR
 
Ön seçimden zaferle ayrılan Vahap Akay “Bugün demokrasi şenliğnde bir aradaydık. 4,5 aydır Çerkezköy’de yolallardayız. Bugün bir son değil, bir başlangıçtır. Hedefimiz el ele omuz omuza CHP’yi 30 Mart 2014’te iktidara getirmektir. Çıktığımız bu yolda verdiğimiz mücadeleye katkı sağlayan tüm aday adaylarına teşekkür ediyorum. Bugün bir sorumluluğun yükünü omuzlarımıza aldık. Bu sorumluluğun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. 30 Mart akşamı CHP’yi 20 yıl aradan sonra iktidara getireceğiz. Bugüne katkı sağlayan tüm partililere sonsuz teşekkür ediyorum. Biz buradan omuz omuza çıktık. Mücadelemiz yeni başlıyoruz. 25 yıllık sevinç özlemimizi 30 Mart akşamı belediyenin önünde kutlayacağız” dedi.
 
KENDİM ADAY OLMUŞ KADAR SEVİNDİM
 
Metin Dönmez de, ön seçime katılan tüm partililere teşekkür ederek “Büyük bir katılım vardı. İşte CHP’li olmak budur. Sandıktan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı çıkmadı. Sandıktan Çerkezköy Belediye Başkanı çıktı. Kendim aday olmuş gibi sevindim. Çünkü kazanan gerçekten CHP’ye emek veren bir kardeşimiz oldu” derken, Ensar Sivri ise “Bugün sorumluluğumuz 10 kat daha arttı. Bugün burada el ele vererek hepinize söz veriyoruz. 30 Mart sabahı belediyedeyiz” dedi.
 
 
KAZANAN, KAYBEDEN OLMADI
 
Seçim sonrası konuşan aday adaylarından Dr. Remzi Garip, CHP tabanına teşekkür ederek “”Bana büyük teveccüh
gösterdiler. Sandığın kazananı kaybedeni olmadı. CHP kazandı. Çerkezköy’de CHP’nin bayrağını dikmek için biz de yardımcı olacağız” dedi. Seçimlerin her zaman sürprizlere gebe olduğunu belirten Garip Baştan kamuoyu yoklaması yapılacağı söylendiği için kendimi avantajlı gördüm. Benim için bu başarı küçümsenmeyecek kadar büyük. Hiç üzgün değilim. Arkadaşımızın omuzlarına büyük bir yük yüklendi. Çerkezköy’de CHP’nin kazanacağını umuyorum” dedi. Önseçime katılımın yüksek olduğunu belirten Garip “Bu katılım CHP’nin bu seçimi alacağının göstergesidir” dedi.
 
ADAYI GENEL MERKEZ AÇIKLAYACAK
 
Seçim sonrası sonucu ilan eden CHP İstanbul 2.Bölge Milletvekili Haluk Eğidoğan, sonuçların Çerkezköy, parti ve ülke için hayırlı olmasını temenni etti. Bu sonuçları genel merkeze ileteceklerini ve adayın genel merkez tarafından ilan edileceğini ifade eden Eğidoğan “CHP’de parti içi demokrasinin örneklerini görüyorum. Partimizde eğitim yoklamalarında katılımın yüksek olduğunu görüyorum. Çerkezköy’de ve partimizde seçimler için büyük bir şevk ve çaba var” dedi.
 
 
TEK BİR HEDEFİMİZ VAR
 
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na geçen Vahap Akay, “CHP bir kez daha gücünü gösterdi. CHP örgütünün gür sesini dinledik. Yaklaşık bin 500 civarında üyemiz bugün sandık başına gitti. Ortak bir hedefimiz var. O da 30 Mart’ta CHP’yi yerel iktidara getirmek. Kazanan bizler olduk, kazanan partimiz oldu” dedi. Aday adaylarından Zeki Gürcün de teşkilata gelerek Vahap Akay’ı tebrik etti.
 
 
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10