Veliköyspor Çorlu’dan üç puan ile döndü

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de son haftalarda aldığı beraberliklerle zirve yarışında ağır yara alan Veliköyspor deplasmanda Çorluspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyan VelikÃ?

17.12.2013 18:57:00 0
 Veliköyspor Çorlu’dan üç puan ile döndü
Tekirdağ Süper Amatör liginde Çorlu Belediye yeni stadyumunda oynanan maçta Veliköyspor rakibi Çorluspor’u 3-0 yendi
 
GOLÜ ERKEN BULDU
Pazar günü oynanan karşılaşmaya temsilcimiz Veliköyspor rakibi karşısında etkili bir futbol ortaya koydu. İlk iki hafta aldığı iki galibiyetin ardından üst üste alınan dört beraberlikle galibiyet hasretine son vermek isteyen Veliköyspor arzuladığı gole karşılaşmanın 9.dakikasında kavuştu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde Gökhan Balıkçı rakibi tarafından düşürüldü. Topun başına geçen Sinan mükemmel bir vuruş ile topu ağlara göndererek Veliköyspor’u deplasmanda 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
 
FARK İKİYE ÇIKTI
Gelen golle birlikte rahatlayan Veliköyspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarken, ev sahibi ekip ise rakibi karşısında beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın 28.dakikasında Çorluspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Ertuğrul’un penaltısını kaleci Emre mükemmel refleks ile çıkardı. Kaçan penaltı atışının ardından moral bulan Veliköyspor geliştirdiği atakta farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Gökhan’ın vuruşu direkten döndü. Topu iyi takip eden Seçkin klas bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı.
 
ÇORLUSPOR ON KİŞİ KALDI
İlk yarıda bulduğu iki golle rahatlayan Veliköyspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. 36.dakikada Çorluspor kalecisi Ufuk kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu dakikadan sonra oyun alanı biraz gerildi. Hakeme itiraz eden Çorluspor Hocası Zekeriya Kuyumcu hakem tarafından  saha dışına çıkarıldı. Çorluspor bu dakikadan itibaren 10 kişi oynamaya başladı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre Veliköyspor’un iki gollü üstünlüğü ile tamamlandı.
 
ÜÇ FARKLI GALİP AYRILDI
Karşılaşmanın ikinci devresinde de Veliköyspor eksik olan Çorluspor karşısında rahat bir oyun ortaya koydu. Sağlı sollu ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan konuk ekip Veliköyspor istediği golü bir türlü bulamadı. Çorluspor ise cılız ataklarla geldiği Veliköyspor karşısında savunma oyuncularını geçmekte zorlandı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Veliköyspor üçüncü golü buldu. Az adamla yakalanan Çorluspor savunması hata yaptı. Hatayı iyi takip eden Sinan kendisinin ikinci takımının da üçüncü golünü kaydederek maçın skorunu tayin etti. Veliköyspor bu galibiyet ile puanını  13 yaparak üçüncü sıradaki yerini korudu.
 
TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ
Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Veliköyspor Teknik Direktörü Ahmet Sarı  
12 yıllık amatör lig geçmişimizde ilk defa deplasmanda 50 yakın taraftarımız geldi. Taraflarımız kendi imkanları ile gelmişlerdir. Taraftarımızı arkamızda görmekten duyduğumuz mutluluğu dile getirmek istiyorum. Onlar bizim yanımızda olduğu vakit sezon sonuna kadar varımızla yoğumuzla şampiyonluk hedefine devam edeceğiz. Bu takım sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyecek kapasitededir. Karşılaşmada çok iyi bir oyun ortaya koyan futbolcularımı da kutluyorum” diye konuştu.
 
 Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10