İstişare Kurulu çalışmalara başladı

Çerkezköy Müftülüğü tarafından oluşturulan İstişare Kurulu çalışmalarına başladı.

Çerkezköy 18.12.2013 16:05:00 0
 İstişare Kurulu çalışmalara başladı
İLK TOPLANTI YAPILDI
 
Manevi kalkınmayı sağlamak amacıyla oluşturulan İstişare Kurulunu’nun üyeleri dün saat 10.30’da Güneşler Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Osmanlı Camii İmam Hatibi Selahattin Albayrak’ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve kahvaltının ardından konşan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, istişare toplantısının amacı ile ilgili bilgiler aktardı.
İSTİŞARE KURULUNUN AMACI
 
Amaçlarının ilçenin manevi kalkınma ve ilerlemesine engel sorunları ve çözümleri tespit etmek olduğunu ifade eden Tuna “Diğer bir konu ise din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve etkinliğini artırmak, birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmak, camii dışı din hizmetleri sunulacak alanları araştırıp geliştirmektir. Çözüm bulma noktasında istişarelerde bulunarak en doğru çözümü ortaya koymaya çalışacağız. Kurulun oluşturulmasında belirlediğimiz her temsilcinin toplantıya katılmış olması bizleri sevindirdi.  Katılımın sağlanmış olması çalışmalarımızın verimli bir şekilde neticeleneceğinin işaretidir” dedi.
 
HAYATA ADAPTE OLMALARINI SAÐLAMALIYIZ
 
İstişare Kurulu Üyesi Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Taha Aslanlı da gençlik ve aile konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek “Çocuklarımız ve gençlerimiz telefon, internet ve sokak üçgeni içerisinde denetimsiz bir şekilde hayata başlamak durumunda kalıyor” dedi. Aslanlı, anne ve babası işte olan çocukların fenalığa bulaşmaması için kurulun bu konuda çalışmalar yapmasının uygun olacağını dile getirdi. Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz de eşi ile birlikte yaptırdığı Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde 110 özürlü öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek “Özürlü ebeveynleri özürlü çocuklara sahip olmanın özel bir durum olduğunu sanıyor. Psikolojik bakımdan desteğe ihtiyacı olan bu ailelerin değişik programlarla hayata adapte olmalarını sağlamamız gerekiyor” dedi.
 
ANKETLERLE ÇEŞİTLİ TESPİTLER YAPILMALI
 
Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Ehlibeyt Dergâhı Alevi Dedesi Seyyit Sinan Boztepe de toplantıda yaptığı konuşmada kırsal ve mezhepsel farklılıkların yaşanmasının ihtimal dahilinde olduğunu, bu ayrışmaya fırsat vermemek için mezhepsel farklılıkların inanca engel olmadığının topluma anlatılmasının uygun bir davranış olacağını söylerken, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ise “Anketler düzenlenerek tolumun hangi konuda daha fazla yara aldığının tespit edilmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle Bağlık Mahallesi’nde yaşayan aileler oldukça uyumsuz bir hayat yaşıyor. Okula gitmesi gereken çocuklar sokaklarda çalışmak zorunda bırakılıyor. Olaylara karışmaları bakımından en öncelikli mahalle olarak Bağlık’ın masaya yatırılması gerekmektedir” dedi.
HASTALAR EVLERİNDE ZİYARET EDİLMELİ
 
Çerkezköy Kent Konseyi Üyesi Zeynep Akın da evlilik öncesi eğitiminin verilmesi bakımından ilçede bir okul kurulması gerektiğini belirtti. Toplantıya katılan istişare kurulu üyesi Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan ise ömrünün son zamanlarını yaşamakta olan hastaların ziyaret edilmeleri ve yalnız bırakılmamaları konusunda da çalışmalar yapılmasını önerdi. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Polat Bedir de istişare kurulu etkinliklerine Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezinin ev sahipliği yapabileceğini belirtti.
 
ÖNERİYİ BELEDİYE BAŞKANINA İLETECEK
 
Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal da yirmi yıldır Çerkezköy’de böyle güzel bir çalışma yapılmadığını ifade etti.  Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak ise,  yapılmaya çalışılan hizmetin yerinde ve çok doğru olduğunu belirtti. İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı ise “Gençliğin buhran yaşamamsı için İmam Hatip Lisesi’nin biran önce bitirilmesi gerekiyor” dedi. Çerkezköy Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin de, evlilik okulu ve taziye kabul salonu yapımı konusundaki öneriyi Belediye Başkanına ileteceğini söyledi. İstişare Kurulu’nun bir sonraki toplantısının 27 Şubat 2014’te yapılmasına karar verildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10