Bir ünite kan 3 hayat kurtarır

Malkara Türk Kızılay’ı Malkara Şubesi, Malkara Meslek Yüksekokulu ve Edirne Kızılay Kan Merkezi iş birliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Malkara 19.12.2013 11:04:00 0
 Bir ünite kan 3 hayat kurtarır
ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
 
Malkara Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen kan bağış kampanyasında, Edirne Kızılay Kan Merkezinden gelen Doktor Güler Ateş ve kan alma hemşireleri Sibel Batur, Melek Albayrak, Semra Erkan, Hafize Hacıefendi ile destek personel Mustafa Ertop’tan oluşan ekip, kan alma işini gerçekleştirdi.  Kan Bağışı ile ilgili olarak konuşan Doktor Güler Ateş, Malkara Meslek Yüksekokulunda gün içerisinde 156 ünite kan bağışı yapılmasını hedeflediklerini belirterek "Kan tüm dünyanın kabul ettiği tanımı ile hiçbir maddi ve manevi beklentisi olmadan tamamen kendi öz ve iradesi ile kan veren kişilere donör denir. Bağışlanan her bir ünite kan ile 3 kişinin hayatı kurtulmaktadır. Şimdi Malkara Meslek Yüksekokulu’nda kan bağışında bulunan tüm öğrencilere kurtardıkları hayatlar adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
 
7 KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ
 
Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Engin Gürfiliz ise, Malkara Meslek Yüksekokulu’nda 7 defa kan Bağışı kampanyası düzenlendiğini belirterek geçen yapılan kampanyada beklenenin üzerinde bir yoğunluk yaşandığı için bu kampanyada daha organize bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10