KGYS ve TEDES için çalışmalar başlayacak

Çerkezköy Belediyesi Altyapı Koordinasyon Kurulu, 2013 yılının son toplantısını dün saat 10.30’da Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde yapıldı.

Çerkezköy 19.12.2013 14:41:00 0
 KGYS ve TEDES için çalışmalar başlayacak
KEMAL GÜMÜŞ BAŞKANLIÐINDA TOPLANDI
 
Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş başkanlığında yapılan toplantıda 2014 yılında yapılması planlanan çalışmalar konusunda birim temsilcileri ile belediye yetkilileri fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya Çerkezköy Belediyesi Su Kanal İşleri Müdürü Faruk Şen, Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar, İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, Harita Mühendisi Erhan Koç, Şehir Bölge Plancısı Uğur Er, GAZDAŞ Yapım İşl.Şefi Kıvanç Türkmen, Türk Telekom İşletme Şefi Ogün Çelik, Emniyet Mobese Sorumlusu Suat Kahve ve Tredaş Sorumlusu Taylan Görücü katıldı.
 
KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
 
GAZDAŞ ile ilgili herhangi bir planlamanın yapılmadığı toplantıda TREDAŞ’ın Bağlık Mahallesi’nde yapacağı çalışmalar görüşüldü. TREDAŞ Sorumlusu Taylan Görücü, “2014 yılı sezonunda Bağlık Mahallesi ve TEM Otoyolu üzerinde yüksek gerilim hattının yer altına alınma çalışmalarına başlanacağk” dedi. TREDAŞ’ın çalışmalarında önceliğin Atatürk Viyadük’ü altında yapılması planlanan kavşağa verilmesinin gerektiğini belirten Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “Çerkezköy’ün en büyük kavşağı çalışmalarına başlanabilmesi için söz konusu yerde bulunan trafonun kaldırılması gerekmektedir. Söz konusu yerde kamulaştırma işlemleri belediyemiz tarafından tamamlandı” dedi.
 
YENİ KÖPRÜ YAPILMASI PLANLANIYOR
 
Toplantıda, TREDAŞ konusunda bir başka çalışma yerinin Hükümet konağı önü olduğu ifade edilirtilirken, mevcut köprünün yıkılarak yerine geniş bir köprünün yapılmasının planlandığını dile getiren Kemal Gümüş “Köprüye paralel olarak Polisevi ve Orman İdaresi önünden geçen caddeyi beş metre daha bu kurumlara doğru çekerek genişletmeyi planladık.  İlk etapta yapmayı planladığımız çalışmalarımızın sistemli bir şekilde yürümesi bakımından adı geçen yerlerde ilgili kurumların çalışmalarını tamamlaması gerekiyor” dedi.
 
ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK
 
Çerkezköy’de mevcut mobese sistemine ilave olarak belirli caddelerde sistemin yenileneceği ifade edilen toplantıda, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemlerinin (TEDES) kurulması için çalışmaların başlatıldığını belirten emniyet Mobese Görevlisi Suat Kahve, sistemin Çerkezköy’de kurulması bakımından genel merkezle alakalı çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz” dedi. Kahve, bu konu netlik kazandığında Çerkezköy’de 9250 metre civarında kazı işlemi yapılacağını söyledi. Kemal Gümüş de Namık Kemal Caddesi, Cengiz Topel Caddesi ve şehir içinde belirli caddelerin ve duble yol girişlerine mobese sisteminin kurulacağını, ihale işlemlerinin ise Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
      

0282 726 91 91
0282 747 65 10