Köprülü, merayla ilgili iddiaları meclis gündemine getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Çorlu’ya bağlı 350 hanelik Seymen Köyüne ait yaklaşık 70 yıl önce “otlakiye” olarak kullanılmak üzere köy tüzel kişiliğine ba?

Çorlu 20.12.2013 13:53:00 0
 Köprülü, merayla ilgili iddiaları meclis gündemine getirdi
EN ÖNEMLİ GEÇİM KAYNAĞI MERA
 
Köprülü “Seymen köyünün en önemli geçim kaynağı olan, köylülerin hayvanlarını otlattığı bu meranın; iktidara yakın derneklere verilmesi için bazı girişimlerin olması ve aracılığını da; “kamu görevi yürüten ve öncelikli görevi halkın, köylünün çıkarını korumak olan” Çorlu Kaymakamının yapması köylülerimizin tepkisine neden olmuştur. MÜSİAD adlı derneğe tahsisi için talepte bulunulan meranın dönümünün 100 bin TL olduğu da söylenmektedir. Mera alanının köyün en gözde bölgelerinden biri olduğunu ve hayvancılığın bitirildiği, samanın ithal edildiği bir dönemde böylesine değerli bir arazinin yağmalanmasına asla izin vermeyeceklerini söyleyen köylülerimiz bu girişimden derhal vazgeçilmesini beklemektedirler” dedi.
 
BAKAN EKER’E SORDU
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Köprülü “Çorlu ilçesi Seymen köyüne ait 70 yıl önce “otlakıye” olarak kullanılmak üzere köy tüzel kişiliğine bağlanan 1500 dönümlük arazinin MÜSİAD’a verilmek istendiği, böyle bir girişimde bulunulduğu doğru mudur? Köyün en gözde yerlerinden olan, köylünün geçim kaynağı olan köy tüzel kişiliğine ait meranın; görevi kamu yararı olan, halkın çıkarlarını gözetmek olan Kaymakam aracılığı ile ve iktidar baskısı ile adı geçen derneğe tahsis edileceği iddiaları gerçek midir? Çorlu Kaymakamı aracılığıyla mera vasfındaki bu yerle ilgili herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Tekirdağ ilinde mera vasfı niteliğindeki arazilerin başka dernekler yararına kullanılması, yapılaşmaya açılmasına dönük bir çalışmanız var mıdır?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10