Türkiye, sağlıklı yaşama yürüyor

Sağlık Bakanlığı, obezite ve ona bağlı hastalıklarla mücadele için vatandaşları hareketli yaşama davet ediyor. Bakanlık bu yöndeki çalışmalarını, 2014’ü “Sağlıklı Yaşam Ä?

25.12.2013 17:27:00 0
 Türkiye, sağlıklı yaşama yürüyor
SEVDİKLERİMİZ İÇİN SEVDİKLERİMİZLE BERABER YÜRÜYORUZ
 
Etkinliğe İstanbul’da katılacak olan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşların ailelerini yanlarına alarak yürüyüşe katılmaları için çağrıda bulundu. Hareketsiz yaşamın birçok hastalığı beraberinde getirdiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak bunun önüne geçmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydetti.  Bu doğrultuda çağın koşullarına uygun modern ve etkili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, “Sağlıklı bir yaşamın hareketten, fiziksel aktiviteden geçtiğini her seferinde vurguluyoruz. Özellikle vatandaşlarımızı hareketli yaşama teşvik etmek amacıyla önümüzdeki yılı “2014 Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı” ilan edeceğiz. Bu kapsamdaki çalışmaların ilkini 29 Aralık’ta Türkiye genelinde düzenleyeceğimiz ‘Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz’ etkinliğiyle başlatacağız. Bütün vatandaşlarımızın, eşleri, çocukları, torunları, sevdikleriyle birlikte sağlıklı bir yaşama davet ediyorum” dedi.
 
 SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SADECE 30 DAKİKA
 
Koruyucu sağlık hizmetlerinde fiziksel aktivitenin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Müezzinoğlu, günde yarım saat spor yaparak, hareketsiz yaşamın neden olduğu obezite, diyabet, kalp-damar, kas-kemik ve eklem hastalıklarının önüne geçilebileceğine dikkat çekti. 30 dakikalık bir zaman diliminde yapılacak fiziksel aktivitenin sonucunda sağlıklı bir beden ve zinde ruh halinin kazanılacağının altını çizen Müezzinoğlu, “Sağlığımıza değer verecek böyle bir bakış açısını yaşam felsefemize yerleştiremiyorsak kendimize haksızlık etmiş oluyoruz. 24 saat içinde birçok şeye zaman harcayabiliyorsak, sağlıklı yaşam için de yarım saatimizi ayırabilmeliyiz” diye konuştu.
 
Haber / Reyhan YAVUZ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10