"Dengeler sağlandı, taşlar yeniden yerine oturdu"

2. Ligin ilk yarısındaki son maçta deplasmanda Gaziosmanpaşa'yı yenen Kırklarelispor'da, üst üste gelen yenilgilerle birlikte yerinden oynayan taşlar yeniden yerine oturdu. Kırklarelispor'un son olarak Göztepe maçınd

25.12.2013 19:20:00 0
 "Dengeler sağlandı, taşlar yeniden yerine oturdu"
Her geçen gün kendini biraz daha toparlayan ve özgüveni iyice yerine gelen Kırklarelispor, hafta sonu oynadığı ilk yarının son maçında deplasmanda Gaziosmanpaşa'yı 2-1 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu. Aldığı üç puanla birlikte ligde 20 puanla 13'ncü sıraya yerleşti.
 
TAKVİYE ŞARTI
 Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, Kırklarelispor'un ilk yarıda yaşadığı çalkantılı günlerin geride kaldığını, bundan sonraki süreçte iyiye gidebilmek adına her şeyi yapacaklarını ifade ederek;  "En kötü günlerimizi, üç maçta aldığımız 7 puanla birlikte geride bırak. Kırklarelispor her anlamda o zorlu günlerin üstesinden gelmeyi, kenetlenerek ve inanarak başardı. Bundan sonrası sadece yükselmemiz ve ilerlememiz için yapacaklarımızdan ibaret olacak. Gaziosmanpaşa karşısında aldığımız üç puan takımı çok güzel bir havaya soktu ve moral tazelememizi sağladı. İnşallah bu moralle birlikte çok başarılı bir kamp ve transfer dönemi geçireceğiz. İkinci yarıda yapacağımız takviye transferlerle birlikte Kırklarelispor'un ayakları daha sağlam yere basacak ve iddiamız artacak" dedi.
 
 
"ALDIĞIMIZ ÜÇ PUAN BİZİ ÇOK RAHATLATTI"
Başkan Can, Kırklarelispor'un riskli ve hayati önem taşıyan bir maça çıktığını, karşılaşmayı çok büyük stres altında oynadığını söyleyerek; "Futbolcularımız durumun ciddiyetinin farkında oldukları için karşılaşmaya çok gergin çıktılar. Puan kaybetme gibi bir lüksümüz yoktu ve Gaziosmanpaşa zorlu bir deplasman. Buradan üç puan çıkarmış olmanın mutlu sevincini yaşıyoruz. Futbolcu kardeşlerimiz yaşadığı baskı ve stres, 90 dakikanın sonunda geride kaldı. Hep birlikte yeni bir sayfa açmak üzere kampa gireceğiz. İnşallah bundan sonrası Kırklarelispor adına en iyi şekilde geçecek" dedi. 
 
"LİGDE TÜM DENGELER HER AN DEĞİŞEBİLİR"
Kırklarelispor'un aldığı üç puanın hem üst sıralardaki takımlarla arasındaki puan farkının açılmasına hem de üst sıralara doğru tırmanması adına hiçbir engel olmadığını söyleyen Can; 
"Bulunduğumuz ligdeki dengeler her hafta değişiyor. Kırklarelispor'un 13'ncü sırada bulunmasına rağmen, ligin 4'ncü sırasındaki Pendikspor ile arasındaki puan farkı sadece 7. Yani Kırklarelispor'un üst üste alacağı iki galibiyetle birlikte tüm dengeler değişebilir ve Kırklarelispor ilk 5 takım arasına girebilir. Yapmamız gereken tek şey, bir galibiyet serisi yakalayabilmek. İkinci yarıya daha iddialı ve daha sağlam başlayacağız. Artık her takım aşağı sıralara düşmemek adına ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Bizim açımızdan her ne kadar ikinci yarı daha zorlu geçecek olsa da, takım içindeki dengeleri sağlayarak bu durumun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum" diyen Can, Kırklarelispor'un her anlamda başarıya endeksli olduğunu ve başarı için elinden gelenin en iyisini yapabileceğini vurguladı. 
 
"FUTBOLCULARIMIZIN KAYBOLAN ÖZGÜVENİ GERİ GELDİ"
Alınan kötü sonuçların ardından Kırklarelispor'da forma giyen futbolcuların özgüvenlerinin sarsıldığını ve bunun hatalara sebep olduğunu söyleyen Can; "Yeşil beyaz forma ile Kırklarelispor adına ter döken tüm futbolcu kardeşlerimiz moralleri alınan kötü sonuçlarla birlikte alt üst oldu. Takım olarak özgüvenleri sarsıldı. Bunun akabinde yaptığımız toplantılar ve düzenlenen yemeklerle birlikte, takım içindeki birlik ve beraberliği yeniden alevlendirdik. Kırklarelispor ailesinin her halükarda el ele çıktığı bu yolu, el ele devam ettireceğini gösterdik. Yapılan tüm bu çalışmalar işe yaradı ve Kırklarelispor üç maçta 7 puan toplamayı başardı. Artık bizim için önemli olan tek şey, önümüzdeki maçlarda puan kaybını önlemek ve Kırklarelispor'un geleceğinin daha parlak olmasını sağlamak" diyerek konuşmalarına son verdi.
 
Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10