Olimpik eğitim projesi öğrencilerle buluştu

Türk Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan ve 2006 yılından bugüne kadar devam eden Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nin su

Çerkezköy 26.12.2013 16:21:00 0
 Olimpik eğitim projesi öğrencilerle buluştu
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Çerkezköy’de Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ve koordinesiyle ilköğretim okulu 4 ve 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik dün saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" sunumu gerçekleştirildi.
 
SUNUM YAPILDI
 
Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olan ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nde, profesyonel sunucusu ve sevilen maskotu ‘Oli’ ile spor kültürü, Olimpiyat Oyunları ve felsefes, Fair Play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatıldı. Çerkezköy’de projenin uygulanması ile ilgili protokol töreninde katkılarından dolayı Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’a, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’a ve Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Metin Aysal’a teşekkür plaketleri verildi.
 
“PROJE 850 BİN KİŞİYE ULAŞMIŞTIR”
 
Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu, ülkemizde çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılımını teşvik etmek, spor yoluyla bedensel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönden sağlıklı gelişmelerine katkıda bulunmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, Olimpiyat Oyunlarının dünyada barış, kardeşlik, mükemmellik ve çevre bilinci kavramlarını nasıl geliştirdiğini göstererek onlara bu bilinci aşılamak amacıyla, ilkokul dördüncü ve beşinci sınıfı öğrencileri için “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim” interaktif eğitim sunumu projesini yürütmektedir. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Dünyada Olimpik Eğitim alanında örnek proje olarak gösterilen, 2006 yılından bugüne İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde yapılmış ve yaklaşık 850 bin öğrenciye ulaşılmış bir projedir” dedi.
 
“FAYDALI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
 
Çalışmanın başarılı geçmesini temenni eden Kaymakam Kubilay “Herkeste bu farkındalık bilinci oluşur. Gençlerimizi çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan olumsuzlardan korumak için bu projelere hepimizin daha fazla önem vermesi gerekiyor. Bu çalışmanın amacına ulaşmasını, çocuklarımıza ve ilçemize faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
PROJEYİ ANLATTILAR
 
Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim projesi ile genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları için önemli bir adım attığını ifade eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu yetkilileri “17 Şubat 2006 gününden bu yana yaklaşık 4 bin 100 okuldan 850 bin dört ve beşinci sınıf öğrencisi bu sunumla tanıştı. Bu proje,maskotu oli ile spor kültürü, olimpiyat oyunları, olimpizm, fair play, çevre, sağlıklı beslenme konularını çocuklarımızla birlikte işlemektedir. Konuyla ilgili filmlerin ve animasyonların gösterildiği, ödüllü yarışmaların yapıldığı, eğitici olduğu kadar eğlenceli olan yaklaşık bir saat süren bu interaktif sunum akademisyenler, çocuk psikologları ve pedagogların desteğiyle hazırlanmıştır. Çocukların algı, ilgi ve yaşlarına göre hazırlanan eğlenceli, onların dilini konuşmanın ve yaratıcı çözümler öğretmenin ne kadar önemli olduğunu gördüğümüz bir proje yürütmekteyiz. Böylelikle projenin, geleceğin sporcuları ve tribünleri dolduran seyircilerini bir nebze de olsa bilinçlendirmiş olacağını düşünüyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10