Ergene Müftülüğü’ne atama yapıldı

Tekirdağ’ın yeni kurulan Ergene ilçesinde vekâleten ilçe müftülüğü görevini yürüten Mehmet Bican'ın yerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Cerrah Cebeci atandı.

Tekirdağ 27.12.2013 14:31:00 0
 Ergene Müftülüğü’ne atama yapıldı
ASALETEN ATANDI
 
Kıbrıs'ta Yeni İskele İlçesi İskele Camii vaizliğinden Ergene İlçe Müftülü görevine atanan 1950 Bayburt doğumlu olan Cebeci daha önce de Göynük, Mudurnu ve Düzce`ye bağlı Çilimli`de müftülük görevlerinde bulundu. Göreve gelmesiyle ilk olarak ilçe müftülüğünün yerinin hazırlanması için kolları sıvayan Cebeci Marmaracık Mahallesinde bulunan caminin yanındaki müftülük merkezinin tamamlandığını belirtti.
 
YENİ CAMİYE İHTİYAÇ VAR
 
Ergene İlçe sınırları içerisinde 25 cami ve 30 personelle hizmet verileceğinin altını çizen Cebeci “Ergene İlçesi daha önce görev yaptığım yerlerin aksine gerek nüfus yoğunluğu gerekse yerleşim alanı olarak büyük bir ilçe. Sanayinin yoğun olduğu bu bölgede doğal olarak işçi nüfus oldukça fazla. Özellikle Marmaracık Mahallesindeki 300 kişilik camimizin Cuma günleri yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu doğrultuda burada yeni bir camiye ihtiyacımız var” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10