Şah Hatayi Sultan anıldı

Bir dizi programlar için Tekirdağ’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey Tekirdağ Şah Hatayi Sultan Alevi ve Bektaşi Kültür Cemevi Dayanışma Derneği

Tekirdağ 30.12.2013 12:13:00 0
Şah Hatayi Sultan anıldı
TÜRKÜLER KÜLTÜRÜMÜZE YÖN VERİYOR
 
Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık,  Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP İl Başkanı  Recep Palabıyık’ın da  katıldığı programda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Pavey  alevi türkülerinin kültürümüze yön verdiğini söyledi.
 
 BİZİ ATATÜRK AYDINLATTI
 
Bazı önemli kişilerin Türk halkını aydınlattığını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç da “En Büyük Türk Atatürk bizi aydınlatmıştır.  Şah Hatayi Sultan da alevi kültüründe önemli bir şahsiyet aydınlatıcı bir insandır. Böyle güzel toplantıyı düzenleyen başta dernek başkanı Bilal Yılmaz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.  Moderatörlüğünü Muzaffer Birdal’ın yaptığı toplantıya konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Dursun Gümüşoğlu ve Ege Üniversitesi  Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ersan da programa katılanları bilgilendirdiler.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10