Trakya'da yeni yıl coşkusu

Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, hava sıcaklığının 1 derece olmasına rağmen yerel grupların sahne aldığı konserler ve havai fişek gösterileriyle yeni yıla büyük bir co

Bölgede Gündem 1.01.2014 15:07:00 0
 Trakya
Edirne Belediye Başkanlığı, yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'ni rengarenk süsledi. Akşam saat 22.30'dan itibaren ise caddede oluşturulan sahnede Pınar Ünlü, Özcan Aksu ve Hasan Özturan yeni yıl için konser vermeye başladı. Hava sıcaklığının 1 dereceye düştüğü gecede toplanan 5 bin kişi caddeyi doldurdu. Müzisyenlerin üşümemesi içinde sahneye elektrikli ısıtıcılar yerleştirildi.
 
HAVAİ FİŞEK ATILDI
 
Saatler 24.00'ı gösterdiğinde kalabalık hep bir ağızdan 10'dan geriye sayarak yeni yıla 'merhaba' dedi. Aynı dakikalarda belediye tarafından kentin 3 farklı noktasından havai fişekler atıldı. Gökyüzünü aydınlatan havai fişekler komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan'dan da göründü. Caddede toplananlar yeni yılın ilk dakikalarını çalınan 10'uncu yıl Marşı'na eşlik ederek geçirdi. Yeni yıla soğuk havaya rağmen sokakta girmeyi tercih edenler yerel grupların çaldığı şarkılarla gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi. Tekirdağ ve Çorlu’da belediye organizasyonu olmayınca vatandaşlar yeni yıla eğlence mekanlarında girdi.
 
EĞLENCE GEÇ SAATLERE KADAR SÜRDÜ
 
Kırklarelililer yeni yıla vilayet meydanında belediye tarafından organize edilen programla 'merhaba' dedi. Yerel sanatçıların sahne aldığı geceye yaklaşık 2 bin kişi katılırken, saatler 24.00'ı gösterdiğinde he bir ağızdan 10'dan geriye sayarak yeni yıl coşkusu yaşadı. 2014 yılının ilk dakikalarında belediye ekiplerince favai fişek gösterisi yapıldı. Eğlence gece geç saatlere kadar sürdü.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10