Çerkezköy'de 2014’e coşkulu karşılama

Çerkezköy’de vatandaşlar yeni yılı büyük bir coşkuyla karşılarken, eğlence mekanlarına gidenler ise yeni yılı sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenerek kutladı.

Çerkezköy 1.01.2014 18:31:00 0
 Çerkezköy
Çerkezköy’de 2014 yılı coşkuyla karşılandı. Çerkezköy'de eğlence yerlerinde saatler 00.00'ı gösterdiğinde herkes yeni yılın coşkusunu birlikte yaşadı. Yeni yıl kutlama programına katılanlar ilerleyen saatlere kadar gönüllerince eğlendi.
 
GOLDEN PALAS’TA BÜYÜK COŞKU
 
Yılbaşı dolayısıyla, Çerkezköy Golden Palas Otel’de coşkulu bir program düzenlendi. Programda sahne alan Gökhan Meneşe ve Safiye Aydoğan, davetlilere müzik ziyafeti sundu. Davetliler şarkılar eşliğinde felekten bir gece yaşadı. Oryantel Buket’in dans şovu ile devam eden programda daha sonra Yılbaşı programlarının olmazsa olmazı hediye çekilişi yapıldı. 
 
ÇEKİLİŞLE ÖDÜLLER VERİLDİ
 
Hediye çekilişlerinde gecenin en şanslı çifti, otelin kral dairesinde bir gece konuklama ve akşam yemeği ödülü kazanırken, diğer talihliler ise otelin çeşitli hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkı kazandı. Golden Palas Otel’deki eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.
 
YENİ YILI OYNAYARAK KARŞILADILAR
 
2014 yılbaşı eğlencesinin bir diğer adresi de Gabralı Otel oldu. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı Yılbaşı eğlencesi programında, davetliler Çerkezköy’ün sevilen grubu Ersen Evren Alaturka Grubu’nun seslendirdiği şarkılarla gönüllerince eğlendiler. Saat 20.00’da başlayan eğlence programında yılbaşı özel çekilişi de yapıldı. Gecenin talihli çiftleri otelin çeşitli hizmetlerinden ücretsiz faydalanma hakkı kazandı. Çerkezköylüler, Gabralı Otel’de gerçekleştirilen Yılbaşı programında 2014’ü göbek atarak karşıladı. Gabralı Otel’deki eğlence programı da gece saat 03.00’e kadar devam etti.
 
BELEDİYELER ETKİNLİK DÜZENLEMEDİ
 
Çerkezköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi tarafından yılbaşı için herhangi bir kutlama programı düzenlenmezken, eğlence mekanlarına gitmeyen vatandaşlar, yeni yılı evlerinde aileleri ve dostları ile karşılamayı tercih etmesi dikkatlerden kaçmadı. Geçtiğimiz yıl Belediye Hizmet Binasında havai fişek gösterisi düzenleyen Kapaklı Belediyesi bu yıl ise herhangi bir kutlama programı düzenlemedi.
 
DİLEK FENERİ RENKLİ GÖRÜNTÜ OLUŞTURDU
 
Bazı Asya ülkelerinin kültürü haline gelmiş dilek feneri geleneği yılbaşında Çerkezköylülerin de eğlence kaynağı oldu. Bir grup genç Cumhuriyet Meydanı’nda dilek feneri uçurdu. 2014’ün ilk dakikalarında gökyüzüne salınan dilek fenerleri, gökyüzünde renkli görüntüler oluşturdu.
 
YENİ YILA ÇALIŞARAK GİRDİLER
 
Bazı vatandaşlar eğlence mekanlarında, bazı vatandaşlar da evlerinde 2014 yılını karşılarken, yeni yıla çalışarak girenler de vardı. Polis memurları, 112 sağlık personeli ve itfaiye ekipleri ise yeni yıla çalışarak girdi. Çerkezköy ve Kapaklı’daki 112 sağlık görevlileri, polisler ve itfaiyeciler yeni yıla ailelerinden uzak görev yaptıkları birimlerde girdi. Polis memurları vatandaşların güvenliğini sağlarken, sağlık çalışanları da vatandaşların sağlık sorunlarıyla ilgilendi.
 
SİLAHA SARILDILAR
 
Çerkezköy’de saatlerin 00.00’ı göstermesiyle birlikte bazı magandalar yine silahlara sarıldı. 2014’e girildiği andan itibaren her mahalleden yükselen silah sesleri dakikalarca susmadı. Eğlenmesini bilmeyen, sevincini belindeki silahla havaya ateş açarak kutlamaya çalışan magandalar Çerkezköy'de kısa süreli paniğe yol açtı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10