Çerkezköy Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediyesi’nde yılın ilk meclis toplantısı dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 3.01.2014 16:42:00 0
 Çerkezköy Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı
8 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
 
Meclis üyelerinden Asuman Azak, Habip Bilgin, Türkay Karakaş, Süleyman Ak, Ziya Osmanoğlu, Zafer Erdağ, Edip Bülent
Uğraş ve Halil Demirkıran’ın katılmadığı toplantıda, Veliköy Belediyesi’nin Veliköy Yalıboyu OSB’ye ait nazım imar planı ve uygulama imar planı hakkındaki talebi görüşülmek üzere mevcut oybirliği ile gündeme eklendi. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal MArşı’nın ardından toplantıda ilk olarak “Belediyenin Mahalli İdareler ile Diğer kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma, ayni ihtiyaçları, geçici olarak araç ve personel temini bigi konuların karşlılanıp karşılanmayacağı” konusu görüşüldü.
 
 
MECLİS TEMMUZDA TATİL YAPACAK
 
Yapılan bilgilendirmenin ardından belirtilen konuların karşılanması mevcut oy birliği ile kabul edildi. Toplantının dördüncü gündem maddesinde de 2014 yılında meclis tatil ayının tespiti konusu görüşüldü. Belediye Meclisi’nin Temmuz ayında tatil yapması mevcut oybirliği ile karara bağlandı.
 
DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU
 
Meclis toplantısının beşinci gündem maddesinde de denetim komisyonu oluşturuldu. Kapalı usulle yapılan seçim sonucu komisyona Vehbi Demirtaş, Behçet Güven, Aydın Kırıklar, Reşat Ziya Pekdoğan ve Faruk Bal seçildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından ivasız bağışla ilgili meclis kararı alınması konusu görüşüldü. Şuanda engelliler aracı olarak kullanılan aracın 26 Mart 2009’da Mustafa Turan tarafından belediyeye şartsız hibe edildiğini anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Şartsız araç hibesi konusunda meclis kararı gerektiği yönünde genelge var” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi mevcut oybirliği ile kabul edildi.
 
DERECE VE UNVAN DEÐİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
 
Toplantının yedinci gündem maddesinde de belediyede dolu bulunan 16 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesinin mevcut oybirliği ile kabul edilmesinin ardından münhal bulunan 3 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konusu da oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.12.2013 gün ve 392 sayılı Bağlık Mahallesi 359 ada 2 nolu parsel içerisinde imar planı değişikliği yapılması talebi görüşülerek oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
 
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından İlçe Müftülüğü’nün 522 sayılı cami yerinin tahsis edilmesi talebinin görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bahsi geçen alan Veysel Karani Camii’nin bulunduğu alan. Biz yeri direkt olarak müftülüğe veremiyoruz. Biz maliyeye vereceğiz, onlar oradan alacak” dedi. İlgili gündem maddesi mevcut oybirliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Çerkezköy sınırları içerisinde münferit yerlerdeki belediye hisselerinin satışının oybirliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde de İstanpol Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin plan değişikliği talebine ait dilekçesi görüşülürken, ilgili dilekçe imar komisyonuna havale edildi. Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısının son gündem maddesinde de Veliköy Belediyesi’nin Veliköy Yalıboyu OSB’ye ait nazım imar planı ve uygulama imar planı hakkındaki talebi görüşülerek imar komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının ikinci oturumunun 8 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’da yapılması kararlaştırıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10