İlaç Takip Uygulaması hizmete sunulacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şu anda test aşamasında olan 'İlaç Takip Uygulaması'nın 15 gün sonra 75 milyon vatandaşın hizmetine sunulacağını belirtti.

5.01.2014 13:20:00 0
 İlaç Takip Uygulaması hizmete sunulacak
“DÜNYADA İLK”
 
Başlayan uygulamanın kısa bir süre sonra vatandaşların hizmetine sunulacağını aktaran Müezzinoğlu, ''Şu anda test aşamasında olan 'İlaç Takip Uygulaması' 15 gün sonra 75 milyon vatandaşımızın hizmetine sunulacak. Dünyada ilk defa böyle bir uygulama hizmete giriyor. Artık hastalarımız cep telefonlarına yükleyecekleri bir uygulamayla aldıkları ilaç kutularının karekodunu okutarak her türlü bilgiyi, aldığı ilaçların kaçak olup olmadığını öğrenebilecek. Telefonunuza yüklediğiniz bir programla ilaç kutusunun karekodunu okutacaksınız. İlaç sisteme kayıtlı mı, değil mi ortaya çıkacak. Elinizdeki ilacın ruhsatlı olup olmadığını, Türkiye'ye izinli girip girmediğini ve herhangi bir nedenle piyasadan toplatılıp, toplatılmadığını öğreneceksiniz” dedi.
 
“BENZER UYGULAMAYI DA DEVREYE SOKACAÐIZ”
 
Yalnız ilaç için değil, kozmetik ve sağlıkla ilgili diğer alanlarda da benzer uygulamayı devreye sokacaklarını dile getiren Müezzinoğlu, vatandaşların sağlıkla ilgili tüm ürünleri uygulamaların başlamasıyla anında takip edebileceğini kaydetti. Müezzinoğlu, uygulamayı basın mensuplarına göstermek amacıyla bir ilaç kutusunun barkodunu telefonuna okutmak istediği sırada aksaklık yaşanması üzerine, "Ben bu kadar uğraşırsam vatandaş daha fazla uğraşır arkadaşlar. Test aşamasında olduğu için ufak tefek sorunlar olabilir. Daha önceden ben okutuyordum. Kısa sürede tüm sorunlar giderilecek" dedi. 
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10