Süper Lig’de ilk devrenin lideri Velimeşe Belediyespor oldu

Tekirdağ Süper Amatör Lig’de ilk devre oynanan 45 karşılaşmanın ardından sona erdi. 115 golün atıldığı ilk devreyi Velimeşe Belediyespor 17 puanla ilk sırada tamamlarken, ilçe temsilcilerimizden VelikÃ?

5.01.2014 16:18:00 0
 Süper Lig’de ilk devrenin lideri Velimeşe Belediyespor oldu
Çerkezköy Haber- Tekirdağ Süper Amatör Lig’de temsilcimiz Veliköyspor yer aldığı grupta ilk devre oynanan karşılaşmaların ardından tamamladı.
 
VELİKÖY ÜÇ GALİBİYET ALDI
Grupta Velimeşe Belediyespor ile Çorlu Gençlerbirliğispor’un 5’şer galibiyet ile elk devrede en çok galip gelen ekipler olurken, Veliköyspor, Muratlı Belediyespor, Şarköyspor, Çorlu Sanayispor, Malkaraspor ve Sultanköy Belediyespor ise üçer galibiyet aldılar. İlk devrenin en az galip gelen ekipleri ise ikişer galibiyet alan Ergene Belediyespor ile Çorluspor oldu. Ergene Belediyespor, Sultanköy Belediyespor, Malkaraspor ve Çorlu Sanayispor izledi. İlk devrenin en az mağlup olan takımı ise temsilcimiz Veliköyspor oldu. Lider Velimeşe Belediyespor ile ikinci sırada bulunan Çorlu Sanayispor’un iki ikişer mağlubiyeti bulunuyor. Süper Amatör Lig’de en çok beraberliği ise 5’er beraberlikle temsilcimiz Veliköyspor elde etti. Veliköyspor’u dört beraberlik ile Muratlı Belediyespor izledi. Ergene Belediyespor ve Şarköyspor ise üçer beraberlik aldı. Ligde bir beraberlik alan Çorluspor ise ligin en az berabere kalan ekibi oldu.
 
EN GOLCÜ EKİP VELİMEŞE BELEDİYSEPOR
İlk devrenin en golcü ekibi 17 golle Velimeşe Belediyespor olurken, Velimeşe Belediyespor maç başına ise 1.8 gol ortalaması ile oynadı. Gol sayısında Velimeşe Belediysepor’u 16 golle Sultanköy Belediyespor ve 15 golle ise Çorlu Gençlerbirliğispor izledi. Şarköyspor ve Veliköyspor on gol atarken, Muratlı Belediyespor ise 11 gol kaydetti. Ligin en az gol atan ekipleri ise beş golle Çorluspor olurken, Çorluspor’u dokuzar golle Ergene Belediyespor ile Malkaraspor izledi. Ligin ilk devresinde en fazla gol yiyen ekip ise 18 golle Çorluspor oldu. Çorluspor’u ise 16’şar golle Ergene Belediyespor ile Sulkanköy Belediyespor izledi.
 
VELİKÖYSPOR KALESİNİ GOLE KAPATTI
Geride kalan 9 haftanın ardından kalesinde en az gol gören ekip 5 golle temsilcimiz Veliköyspor oldu. Veliköyspor oynadığı dokuz karşılaşmada 0.55 gol yüzdesi ile oynadı. Veliköyspor’u altı golle Çorlu Gençlerbirliğispor izledi. Averajda ilk sırada +9 averajla Çorlu Gençlerbirliğispor yer alırken, Velimeşe Belediyespor +8 averajla ikinci sırada yer aldı. Temsilcilerimizden Veliköyspor +5 averajda yer aldı. Averajı en düşük ekip ise -13 averajla Çorluspor oldu. Çorluspor’u -7 averajla ise Ergene Belediyespor izledi. Malkaraspor, Çorlu Sanayispor ve Şarköyspor’un ise -1 averajı yer alıyor.
 
EN FARKLI GALİBİYET 4-0
İlk devre en farklı galibiyeti ligin ikinci haftasında deplasmanda Ergene Belediyespor’u 4-0’lık skor ile mağlup eden Velimeşe Belediyespor, üçüncü hafta evinde rakibi Çorluspor’u aynı skor ile mağlup eden Velimeşe Belediyespor ve altıncı hafta Çorluspor’u 4-0’lık skor ile mağlup eden Çorlu Gençlerbirliğispor elde etti. Ligin ilk devresinde en gollü karşılaşmalar ise ilk hafta oynandı. Sultanköy Belediyespor ile Çorlu Gençlerbirliğispor(3-3),Velimeşe Belediyespor, Şarköyspor(3-3), Muratlı Belediyespor Ergene Belediyespor(4-2) en gollü karşılaşmalar oldu.
 
TOPLAM 115 GOL ATILDI
Ligin ilk devresinde 12 karşılaşma beraberlik ile sonuçlanırken, dört karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. ilk devre oynanan 45 karşılaşmanın 21’ini ev sahibi ekipler kazanırken, 12 karşılaşmadan ise deplasmanda takımları galibiyet ile ayrıldı. 45 karşılaşma içinde yedi karşılaşma (1-1),altı karşılaşma (2-0),beş karşılaşma (0-1), dört karşılaşma (0-0,1-0,3-2) sonuçlandı. Kalan 23 karşılaşma ise 1-2, 3-3,4-2,0-4,4-0,2-1,0-2,0-3 ve 1-3 tamamlandı.
 
EN GOLLÜ HAFTA BİRİNCİ HAFTA
Hafta başına 12,7 gol ortalaması ile oynanan ilk devrede en çok gol 22 golle ligin ilk haftasında alıtdı. Ligin ikinci haftasında ise 18 gol atıldı. Üçüncü haftada 13, ayrıca altıncı, yedinci, sekizinci haftalarda ise on ikişer gol atıldı. Dokuzuncu hafta ise on gol atıldı. Ligin gol yönünden en kısır geçen haftası ise beşinci hafta oldu. Bu hafta ise rakip fileler yedi kez havalandırıldı.
 
BÜYÜK ÇEKİŞME YAŞANIYOR
Şampiyonluk ve küme düşme potasında büyük çekişmenin yaşandığı Süper Amatör Lig’de sekizinci sırada bulunan Sultanköy Belediyespor ile lider Velimeşe Belediyespor arasında altı puan fark bulunuyor. Ligin ikinci devresinde de büyük çekişmenin yaşanacağı Süper Ligde ikinci devrenin ilk haftasında temsilcimiz Veliköyspor evinde Çorlu Sanayispor’u konuk ederken, lider Velimeşe Belediyespor ise deplasmanda Şarköyspor’a konuk olacak. İkinci sırada bulunan Çorlu Gençlerbirliğispor ise evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Sultanköy Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Ligin dibinde yer alan Çorluspor ise ikinci devrenin ilk karşılaşmasında deplasmanda Malkaraspor’a konuk olacak. Muratlı Belediyespor ise deplasmanda Ergene Belediyespor’a konuk olacak.
 
PUAN DURUMU
1-Velimeşe Belediyespor 17
2-Çorlu Gençlerbirliğispor 15
3-Veliköyspor 14
4-Muratlı Belediyespor 13
5-Şarköyspor 12
6-Çorlu Sanayispor 11
7-Malkaraspor 11
8-Sultanköy Belediyespor 11
9-Ergene Belediyespor 9
10-Çorluspor 7
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10