“Kent Konseyleri kentin geleceğini imar eder”

Çerkezköy Kent Konseyi’nin 8. Olağan Genel Kurulu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Çoğunluk aranmaksızın yapılan toplantı saygı duruşunda bulunulması ve akabi

Çerkezköy 6.01.2014 18:02:00 0
 “Kent Konseyleri kentin geleceğini imar eder”
İKİNCİ ETABI BAŞLADI
Kent Konseyi olarak yaz aylarında fazla bir aktivite yapabilme imkanlarının olmadığını söyleyen Gayretli “Önceki genel kurulumuzda karar verilmiş konularla ilgili meclis ve çalışma gruplarımız faaliyetlerini sürdürüyorlar. Buna paralel olarak çocuk meclisimiz geçen dönem başlatılan “Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor” projemizin ikinci etabını başlattı” dedi. Gençlik komitesi tarafından hazırlık çalışması yapılan kentlilik bilinci oluşturulması proje çalışmasının alt yapısının oluşturulduğunu söyleyen gayretli “Kadın Meclisimiz ise “Dünya Kadınlar Günü” etkinliği ve engelliler meclisimizin “Engelsiz Alan Bayrağı” projesi yakında başlayacak” dedi. Kısa süre sonra kent konseyi binasının açılışının yapılacağını ve açılış için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Gayretli “Bu bina tanınmışlık ve bilinirliğimize de büyük katkı sağlayacak” diyerek binayı yaptıran Çerkezköy Belediyesi yönetimine teşekkür etti. Bundan sonra projeler üretilirken, aynı zamanda başta “Sürdürülebilir Kalkınma” ve “Bin yıl Kalkınma hedefleri” olmak üzere Birleşmiş Milletler zirvelerinde benimsenen küresel hedefler konusunda bilgi ve yerel düzeyde yaşama geçmesini sağlayıcı yapıların oluşturulmasının da ana hedeflerden olması gerektiğini söyleyen Gayretli “Bir kentte yaşayanların yarınları için alınacak kararlara katılımı, ülkede demokratik yerel yönetim alanında önemli bir boşluğu dolduracaktır” dedi.
 
“MAHALLE KOMİTELERİ OLUŞTURMAYI PLANLIYORUZ”
Büyükşehir Yasası ile Çerkezköy’e bağlanan iki büyük mahalle ve diğer mahallelerde muhtarların önderlik edeceği “Mahalle komiteleri”  oluşumunu hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyen Gayretli “Önümüzdeki yıllarda yaşadığı kentin sorunlarını azaltmaya ve daha yaşanabilir kentler yaratmada Çerkezköy Kent Konseyi olarak üzerimize düşeni yapmış olmanın huzurunu birlikte yaşamayı ümit ediyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de toplantıda yaptığı konuşmada geçen hafta çoğunluk sağlanamamasından üzüntü duyduğunu ifade ederek “Bugün de üyelerin üçte biri kadar toplantıya katılım gerçekleştirildi. Bu gerçekten çok komik bir rakamdır. Ben katılanlara teşekkür ediyorum. Burada hassasiyet önemlidir ve bu iş kısaca gönül işidir. Zoraki birilerinin zorla yapacağı bir iş değildir. Gönül işi olduğu için bu kentte bulunan gönüllülerin bu işe girmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
“KENTİN GELECEÐİNİ İMAR EDECEK”
Ertem, dışarıdan birilerinin eleştiri yapmasının kolay olduğunu belirterek “Bu kişilerin dışarıda iddia ettiği sözleri bu platforma gelip paylaşması gerekiyor. Listeye baktığınız zaman katılması gereken çok ciddi kurumlar bulunuyor. Kent Konseyi dediğin zaman kentin geleceğini imar edecek bir gruptur. Kentin geleceğini oluşturacak bir müessese olmasına rağmen bu kadar insanı bu platformda toplama şansınız yoktur. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Barolar, Mimarlar Odası, Esnaf Odası, Şoförler Odasından bir üyenin bulunmaması ise üzücüdür. Bunlar olmayınca da kimse kusura bakmasın dışarıdan kimse de gazel okumasın” dedi. Kent Konsryi’nin bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyen Ertem “İddia ediyorum bu gibi ölçeklere göre biz bir çok yerden daha iyi durumdayız. Canla başla çalışan bir başkanımız var. Kent Konseyi binasını Meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte Çerkezköy’e kazandırdık. Önemli bir şey yapabilmek için üretmek gerekiyor. Kendi kentlerinde yaşarken onur duyacakları bir kent yapabilmek için herkesin fikir üretip proje yapmasını istiyorum” diye konuştu. Kent Konseyi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı  “Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor” projesini zevkle ve severek desteklediklerini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Biz belediye olarak bunun maliyet portresini hiç düşünmedik. Çünkü bu proje gerçekten çok önemli projeydi. Proje üretmek zor bir şeydir. Bir araya gelindiğinde bir şeyler ortak çıkabilir. Yaşadığımız kenti sadece maddi anlamda değil manevi anlamda da projeler üretebiliriz. Yeter ki katılalım” dedi.
 
“HER TÜRLÜ KATKIYI SAÐLAMAYA HAZIRIZ”
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Kent Konseyine çalışmalarında başarılar diledi. Mülki amir olarak ilk defa kent konseyine katıldığını söyleyen Kubilay “İnşallah hayırlı hizmetler nasip olur. Kent Konseylerinde, daha yaşanabilir kent olması için fikir alışverişini bulmak için bu toplantılar yapılıyor. Her şey paylaşmadan ve fikir alışverişinden geçiyor” dedi. “Aydınlık bir gelecek için Çerkezköy okuyor” projesinin çok hassas bir konu olduğunu dile getiren Kubilay “Kitap okumak gerçekten çok önemlidir. Günümüzde de büyük önem taşımaktadır. Çerkezköy kent konseyi çocuk meclisinin hazırladığı kitap okuma projesi son derece önemi bir projedir. 8-14 yaş grubuna hitap eden çalışmada çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okumayı sevdirmek alışkanlık haline getirmek içindir. Her şey eğitimden geçiyor. Buda okumaktan geçiyor. Bu projenin on bin öğrenciyi hedeflendiğini öğrendim. Herkesin yapabileceği bir katkı vardır. İlçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlar ile her türlü katkı yapmaya hazırız” dedi.
 
KENTLİLİK BİLİNCİ PROJESİYLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Konuşmaların ardından Çerkezköy Kent Konseyi Proje uygulamaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Gençlik Meclisi Başkanı Kenan İnan Yoleri “Kentlilik Bilinci” projesi ile ilgili bilgi verirken, projede vatandaşların kentlerine ve kent içinde var olan bütün canlılara saygı ve bağlılık içinde olmasını sağlamak, daha modern bir kent oluşumuna duyarlı nesiller yetiştirmek istediklerini dile getirdi. Yoleri “Ayrıca ekonomik, kültürel sosyal, sanatsal ve spor etkinlikleriyle halkımızın kentine sahiplenme ve birliktelik duygusunu geliştirmek istiyoruz. Kalıcı olarak kuşaktan kuşağa aktırılacak kent kültürünü ve görgü kurallarının temin edilmesi, toplumsal farklılıklar yerine, farklı bakış bütünlüğünü sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
 
AİLE İÇİ İLETİŞİM ANLATILACAK
Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel de Kadın Meclisi’nin 2014 yılında yapacağı projeler hakkında bilgilendirme yaptı. Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir panel düzenlediklerini anımsatan Düzgünel “Önümüzdeki süreçte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde aile içi iletişim konusunda ünlü bir uzmanı getirip panel yapmayı düşünüyoruz. Velilerimiz aile içindeki sıkıntıların nasıl aşılanması gerektiği konusunda bilinç sahibi olacaklar. Bu konuyu okullarımıza da yaymayı düşünüyoruz. Katılım sağlandığı takdirde daha güzel ve büyük projelerin altına imza atmak istiyoruz” dedi. Düzgünel, Kadın Meclisi olarak kadın konuk evi projelerinin de olduğunu ifade ederek “Nüfusu 100 bini aşan ve Büyükşehir statüsüne geçen illerin ilçelerinde bu kurumların bulunması yasal süreçte vardır. Büyükşehir’in olması ile birlikte bu konuya da büyük önem verileceğini ve tüm ilçelerde açılacağını düşünüyoruz” dedi.
 
ÜYELER KATILDI
Genel Kurul’a Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Çerkezköy İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, muhtarlar, engelliler ve kent konseyi üyeleri katıldı.  
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10