Veliköy Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı

Veliköy Belediye Meclisi 2014 yılının ilk toplantısını dün Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yaptı.

Çerkezköy 7.01.2014 11:41:00 0
 Veliköy Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı
SÖZLEŞME 3 AY UZATILACAK
Saat 10.00'da yapılan toplantıya meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Açılış, yoklama ve bir önceki meclis karar özetinin okunması ile başlayan toplantının 3.gündem maddesinde 2014 yılında avukatlık hizmetlerinin hizmet alımı yoluyla yapılması konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili meclisi bilgilendiren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, avukat ile her yıl sözleşmeyi yenilediklerini anımsatarak “2014 yılı için de 3 aylık süre için yeniden sözleşmenin yenilenmesi lazım” dedi. Yapılan
bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
 
DERECE DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından dolu kadro derece değişikliği yapılması konusunun görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi ile ilgili meclisi bilgilendiren Veliköy Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Sema Albayrak, belediyede tahsilat şefi olarak çalışan Selami Karagöz’ün hizmet süresi gözaönüne alınarak kadrosunun 4.dereceden 3.dereceye yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan bilgilendirmenin ardından derece değişikliği oybirliği ile kabul edildi.
 
İTİRAZ REDDEDİLDİ
Meclis toplantısının 6.gündem maddesinde de nazım ve uygulama imar planlarına yapılan itirazlar görüşüldü. Planların Kasım ayı toplantısında meclisten geçtiğini ve Çerkezköy Belediyesi tarafından da onaylandığını söyleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Bir aylık askı süresi de sona erdi. Askı süresinde bir itiraz oldu” dedi. İtirazla ilgili bilgi veren Şehir Plancısı Cüneyt Çalka, askı süresinde Veliköy İş Adamları ve Sanayiciler Derneği tarafından itirazda bulunduğunu söyleyerek “Sağlık koruma bandının yeniden düzenlenmesini talep ediyorlar. Biz konut ve sanayi arasında 50 metre ile 130 metre arasında mesafeler bırakmıştık. Sağlık koruma bandının OSB içinden tedarik edilmesi gerekiyor” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından itirazın reddi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
TEK KATLI YAPILARIN RUHSAT İŞLEMLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de tek katlı yapıların ruhsat işlemleri görüşüldü. Bilgilendirmenin ardından 4 ya da 5 kat izinli alanlara tek kat bina yapmak isteyenlerin çekme mesafelerini 4 ya da 5 kata göre yapmaları, 1 kattan fazla bina yapmayacaklarına dair taahhütname vermeleri, taahhütname vermesine rağmen üzerine kat yapmak isteyenlerin bina yıkıldıktan sonra yeniden bina yapmaları halinde ruhsat verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
TREDAŞ’I BEKLİYORUZ
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından MHP’li Veliköy Belediye Meclis Üyesi Sedet Göral, yeni parkın etrafındaki aydınlatma direklerinin neden yapılmadığını, Vatan Caddesi’nin ne zaman asfaltlanacağını ve Atatürk Caddesi’nde yarım kalan parke taş çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını sordu. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de aydınlatma direkleri için TREDAŞ’ın uygun olduğu zamanı beklediklerini söyledi.
 
HAVALARIN ISINMASINI BEKLİYORUZ
Büyükşehir Yasası kapsamında belde belediyelerin kapanmasından dolayı emekli olan personellerin işten ayrıldığını ve eleman sıkıntılarının olduğunu söyleyen Belindir “Öncelikle vatandaşların acil ihtiyaçlarını yapmaya çalışıyoruz. Zamanımız kalırsa yolu da kendi bünyemizde yapmaya çalışacağız. Kış aylarında asfalt sağlıklı olmadığı için Vatan Caddesi’nin asfaltlanması için havaların ısınmasını bekliyoruz” dedi.
 
HEPİMİZİN BAŞARISI
Meydan Projesinin de tamamlandığını söyleyen Belindir “Kesin kabul henüz yapılmadığı için müteahhitin sorumluluğu devam ediyor. Eksik gördüğümüz yerleri tamamlatıyoruz” dedi. Geçtiğimiz hafta haftanın belediye başkanı seçildiğini anımsatan Belindir “Mali tablo olarak Trakya’da çok iyi durumdayız. Belediyede görevi devraldığımız zamandan bu zamana kadar pekçok yatırım yaptık. Kasamızda paramız da var. Bu da hepimizin başarısı. Tüm meclis üyelerine ve belediye personellerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10