Ertem “Mahkemenin kararını uygulayacağız”

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 8.01.2014 15:40:00 0
 Ertem “Mahkemenin kararını uygulayacağız”
SPOR TESİS ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Ziya Osmanoğlu ile Yüksel Sevil’in katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.12.2013 gün ve 392 sayılı Bağlık Mahallesi 359 ada 2 nolu parsel içinde imar planı yapılması talebine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü. İmar Komisyonu raporunda “Bağlık Mahallesi sınırları içerisinde Maliye Hazinesi ve belediyenin müşterek mülkiyetinde bulunan 29.362 metrekare miktarındaki 359 ada 2 numaralı parsel meri imar planlarında park, yol ve ayrık nizam 5 kat KAKS:0.40 KAKS:2.00 yapılaşma hakkına sahip konut alanı fonksiyonunada bulunmaktadır. Çerkezköy Malmüdürlüğü’nün 359 ada 2 numaralı parsel içerisinde bulunan park alanının spor tesis alanına dönüştürülmesi hakkındaki talep yazıları doğrultusunda hazırlanan imar planı değişikliği ile söz konusu park alanı, spor tesis alanına dönüştürülmüş, kaldırılan park alanına karşılık ise yine aynı parsel içerisinde alan ayrılarak gerekli donatı dengesi sağlanmıştır” denildi. Komisyon tarafından oybirliği ile kabul edilen 359 ada 2 numaralı parsele ait 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve ekleri meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
KONUT ALANI FONKSİYONUNDAN ÇIKARILDI
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İstanpol Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin plan değişikliği talebine ilişkin imar komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon raporunda “Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1169 ada 6 numaralı parsele meri imar planlarında ayrık nizam TAKS:0.15 KAKS:0.30 yapılaşma şartlarına sahip konut alanı fonksiyonu tanımlanmıştır. Parsel malikleri tarafından hazırlatılan imar planı değişikliği ile 1169 ada 6 numaralı parselin tamamı konut alanı fonksiyonundan çıkarılarak özel spor tesis alanı fonksiyonuna alınmış, mimari avan projesi doğrultusunda uygulama yapılacak olan alanın yapılaşma şartları E:0.30 olarak düzenlenmiştir” dedi. Komisyon tarafından oybirliği ile kabul edilen 1169 ada 6 numaralı parsele ait 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve ekleri meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
 
PLAN REVİZYONU KABUL EDİLDİ
Toplantının son gündem maddesinde de Veliköy Belediye Başkanlığı’nın Veliköy Yalıboyu IOSB alanına ait nazım imar planı ve uygulama imar planı revizyonu hakkında İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Alınan komisyon kararında “Veliköy Belediyesi tarafından 02.01.2014 tarihli meclis toplantısında görüşülerek onaylanan Yalıboyu Islah Organize Sanayi Bölgesi’ne ait revizyon imar planları ve ekleri Çerkezköy Belediyesi’nin onayına sunuldu. Hazırlatılmış olan imar planı revizyonu ile planlama alanı içerisinde 2 adet teknik altyapı alanı ve 1 adet idari-sosyal tesis alanı oluşturulduğu, planlama alanının kuzeyinde 10 metre genişliğinde yol tesis edildiği, sanayi alanlarının emsal değerlerinin 0.50’den 0.55’e çıkarılarak H:18.50 olan yükseklik değerinin H:serbest olarak düzenlendiği anlaşılmaktadır” denildi. Komisyon tarafından kabul edilen Yalıboyu IOSB’ye ait 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ve ekleri meclis üyeleri tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İdari Mahkeme tarafından durdurulan ücretli otopark uygulamasına değindi. Bu uygulamanın Türkiye’nin her yerinde olduğunu ifade eden Ertem “Ücretli otopark uygulaması Türkiye’nin her tarafında var. Ama bize gelince böyle oldu. Çerkezköy’ün seçilmiş insanlarının aldığı bir karara ‘raporlamışsanız iptal ediyoruz’ diyorlar. Kabul edilebilir bir şey olarak görmüyoruz. Ama mahkeme kararıdır ve mahkemenin kararını uygulayacağız” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10