Korkmaz “Hizmet sevdası ile yolumuza devam ediyoruz”

Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün yapıldı.

Çerkezköy 8.01.2014 17:06:00 0
 Korkmaz “Hizmet sevdası ile yolumuza devam ediyoruz”
3 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Cevdet Öztürk, Ramazan Çokbilir ve Nihat Malkoç katılmadı. Toplantı öncesi konuşan Başkan Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Vatandaşlar ile su deposuna gittiklerini belirten Korkmaz “Ankara’dan gelen bir vatandaşımız ‘Kızılpınar’da bunlar da olacak mıydı’ diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Belediye hakkında konuşanlara gidin orayı gezdirin. Ardından ise yapmış olduğumuz çok programlı liseyi gezdik. Burada da vatandaşlarımız ‘Bu çocuklarımız Çerkezköy ve Veliköy’e yürüyerek gidiyorlardı’ dedi” şeklinde konuştu.
 
“BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Herkesin Kızılpınar’da yapılan hizmetleri değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Korkmaz “Biz Kızılpınar’a eser yaptık ama büyük eserler yaptık. Geleceğe yönelik bir miras bıraktık. Çok Programlı Lisede  Etüt merkezi ve rehberlik araştırma merkezi kuruldu. Çorlu, Karaağaç, Veliköy ve Çerkezköy’deki engelli vatandaşlarımıza buradan raporlar verilecek. Ben çalışanlarımla, memurlarımla, işçilerimle, meclis üyelerimle ve vatandaşlarımla gurur duyuyorum. Bunları birlikte başardık ve birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.
“HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”
Kızılpınar’ın on gün içinde pırıl pırıl su içeceğini söyleyen Korkmaz “Asbes borular Kızılpınar tarihinden tamamen kalkıyor. Halkımız artık arıtılmış bir şekilde su içecek. Bizler Kızılpınar’da tarih yazdık. Kim ne derse desin bizlerin vicdanı rahat. Bıraktığımız eserler bizlere yeter. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Su çalışmalar bitmeden asfalt yapmayı düşünmüyoruz. Çalışmalarımız seçim gününe kadar devam edecek. Biz vatandaşlarımızın güvenini hiçbir zaman kaybetmedik. 30 Mart’tan sonra da hizmete devam edeceğiz. Çerkezköy Belediyesi’nden asfalt için izin geldi. Asfalt için ihale yapacağız. On gün içinde ihale tamamlandıktan sonra İstiklal Caddesi’nden asfalt çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.
 
“HADDİNİ BİLSİNLER”
Son günlerde Büyük Birlik Partisi’ne geçeceği şeklindeki iddialarla ilgili de konuşan Korkmaz “Ben şuanda AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayıyım. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Genel Merkeze kadar gidip ‘Faruk Korkmaz Büyük Birlik Partisi’ne geçecek’ diyen insanın iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Sizin genel merkezle ne işiniz var. Benim ağzımdan çıkacak olan cümlelere bakın. Sizler işinize gücünüze bakın. Hizmet sevdası ile yolumuza devam ediyoruz. Halkımız işini biliyor. Bu dedikoduları yayanlar haddini bilsin” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
MECLİS TATİL YAPMAYACAK
Faruk Korkmaz’ın konuşmasının ardından Meclis toplantısına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından denetim komisyonu seçimi yapıldı. Gizli oy açık sayımla yapılan seçim sonucunda denetim komisyonuna Ahmet Günay, Nevzat Teker, Yavuz Kütük, İbrahim Eren ve Hüseyin Şenses seçildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de belediye meclisinin tatil ayının tespiti görüşüldü. Meclisin üç aylık dönemde tatil yapmaması oy birliği ile kabul edildi.
 
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin son maddesinde ise dilekçeler görüşüldü. Kızılpınar S.S.61 nolu Minibüsçüler Kooperatifi’nin İstanbul City Palmiye konutlarına giden güzergah gidip gelmeleri için yapmış oldukları talep meclis tarafından Ali Kaya Bektaş’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile İmar komisyonuna havale edildi. Çerkezköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne belediyeye ait gençlik merkezi haricinde, düğün salonu, konferans salonu ve dükkanın eğitim, öğretim ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere kiraya verilmesi talebi ise meclis tarafından oy birliği ile  reddedildi. Erdal Zengin’in kendi adına kayıtlı bulunan 444 ada 32 parseldeki 714.56 metrekare arsası üzerinde bulunan belediyeye ait 155.97 metrekarelik hisseyi satın alma talebi de oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10