Yücel, “Beldemiz Kapaklı’ya değer kattı”

Büyükşehir Yasası ile birlikte belde statüsünden çıkarak Kapaklı’ya bağlanan Karaağaç’ta 2009’dan beri Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dr.Özkan Yücel, 2009-2013 yılları

Kapaklı 9.01.2014 13:10:00 0
 Yücel, “Beldemiz Kapaklı’ya değer kattı”
 Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Belediye olarak 2009-2013 yılları arasında yaptığı çalışmaları değerlendirdi.
 
“NÜFUSUMUZ 15 BİN CİVARINDA”
Karaağaç Beldesinin 2012 yılı itibariyle 10 bin 835 olan nüfusunun 2013 sonu itibariyle 15 bin civarına yğkseldiğini kaydeden Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Beldemizin imar planı bin 100 hektar, mevcut imar dışı alanı ise 250 hektar. Beldemiz sınırları içerisinde bulunan ve OSB alanı olarak onaylanan 125 hektar sanayi bölgesi kuruluş çalışmaları devam ediyor. Hali hazırda kurulu 25 adet sanayi kuruluşu bulunuyor. Yeni büyükşehir yasası ile belediyemiz kapatılarak yeni kurulan Kapaklı ilçesinin sanayi merkezini oluşturdu. Beldemiz Kapaklı ilçesine bir adet Organize Sanayi Bölgesi ve üç adet sanayi bölgesi ile değer kattı” dedi.
 
“18 KİLOMETRE BETON YOL KAPLADIK”
2009-2013 yılları arasında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Yücel “Beldemizde bu yıllar arasında 18 kilometre beton yol kaplaması, iki kilometre bordür taşı döşemesi yapıldı. Şu an itibariyle ruhsatı verilmiş olan yerlerin yüzde 90 kadarının yolu yapıldı. Son planlanan ihale ile 4 kilometre beton yolla özellikle Kapaklı sınırımıza kadar beton yolla kaplanacak. Şu an iki adet olan su kuyularımıza ilave olarak 1 adet yeni su kuyusu yapıldı. Bölgemiz su ihtiyacı olan mahalleler ve Yanıkağıl köyümüze su hizmeti vereceğiz” dedi.
 
“MEZARLIKLAR KORUMA ALTINA ALINDI”
Fatih ve Atatürk Mahallesi mezarlıklarına parke kilit taşı döşendiğini ve mezarlıkların  etrafları çitle çevrilerek koruma altına alındığını söyleyen Yücel “Atatürk Mahallesi ve Belediye çay bahçesine çocuk oyun parkı yapıldı. Diğer 3 mahallemiz için park peyzaj çalışması ihalesi yaklaşık 290 bin TL bedelle ihaleye çıkmış, tek firma 285.000 bin TL teklif verildiğinden ve rekabet ortamı oluşmadığından kamu yararı gözetilerek ihalemiz iptal edildi. Hızlı demir yolu, gümrük ve özel lojistik alanının imar planı kesinleşti. 18.madde uygulamaları devam ediyor” diye konuştu.
 
“İKİ BİRİM KURDUK”
Yücel “Bu dönem zarfından belediye olarak itfaiye birimini kurduk ve ilk defa beldemize itfaiye aracını kazandırdık.  306 bin TL’ye mal olan Ford Kargo Marka itfaiye aracı 24 metrelik 8 kata kadar uzanan hidrolik merdivene sahip. 7/24 çalışma esasına göre hizmet veren itfaiye birimimiz halkımıza ve bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarına eğitimler veriyor ve denetlemelerini yapıyor. 12 Şubat 2012 tarihinde Sağlık birimi kurulması ile sabah 08:00 ile gece 22:30 saatleri arasında vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bugüne kadar yaklaşık 15 bin kişiye tıbbi müdahale yapıldı. Sağlık birimimiz iki personel olarak hizmet vermekte ve iki vardiye olarak çalışıyor” dedi.
 
“CENAZE HİZMETLERİ ÜCRETSİZ VERİLİYOR”
Cami, Gasilhane, morg ve cenaze hizmetlerinden de bahseden Yücel “Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki Hicret Cami, hayırsever bir sanayicimiz tarafından yaptırılıp hizmete açıldı. Atatürk Mahallesi’ndeki geçmiş dönemde başlayan Veysel Karani Cami minareleri hayırsever bir sanayicimiz tarafından yaptırılıyor. Kurban bayramında camimiz tamamlanacak. Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Cami’nin yaklaşık 7 ay önce temeli atıldı. Hayırsever bir sanayicimiz tarafından yaptırılıyor. Bu camilerimizin çevre duvarları belediyemiz tarafından yapıldı. Belediyemize ait olan ve atıl durumda bulunan bina tadile edilerek kuran kursu olarak müftülüğe tahsis edilerek faaliyete geçirildi. Dönemimizde 3 adet Kuran Kursu’nu beldemize kazandırdık. Cenaze hizmetleri birimi kurularak, yeni yapılan gasilhane ve morg kullanılmaya başlandı. Cenaze işleri biriminde 1 adet imam görevlendirildi. Artık daha hijyenik bir ortamda cenazeler yıkanıp kefenlenebiliyor,Fakir vatandaşlarımıza kefen tahta ve cenaze hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor” ifadelerini kullandı.
 
“250 BİN TL’Yİ ÖZEL İDAREYE ŞARTLI OLARAK TESLİM ETTİK”
Karaağaç Belediyesi’nin en önemli eksiklerinden olan kepçeyi satın alarak, belediye araç parkuruna dahil ettiklerini kaydeden Yücel “Kazıcı ve yükleyici özelliğine sahip olan hidromek- 132 markalı kepçe 132 bin TL’ye satın alındı. Ayrıca belediyemize 130 bin TL değerinde yeni çöp kamyonu da satın alındı. Yeni aldığımız hizmet araçlarımız için belediye bahçesine garaj yapıldı. Zabıta birimi, cenaze işleri birimi sağlık birimimiz yeni binalarında hizmet vermeye başladılar. Karaağaç’ta yapılan jandarma karakolu için yeri belediyemiz verdi. Bina Çerkezköy Organize sanayi bölgesi tarafından yaptırılarak hizmete sunuldu. 1 tuğla 1000 umut adını verdiğimiz kampanya ile beldemizde büyük bir eksiklik olan meslek lisesinin yapılması için ilk adımı attık. Kampanya sonucunda toplanan 250 bin TL’yi il özel idaresine şartlı olarak Karaağaç Belediyesi Anaokulu yapılmak üzere teslim ettik” dedi.
 
“OKULLARIMIZI UNUTMADIK”
Yaptıkları çalışmalar sonucunda belediye devlet tarafından bir adet 30 derslikli kız meslek lisesi, bir adet ilkokul yapılacağını, yaklaşık olarak 13 milyonluk Karaağaç deresinin ıslah projesinin ihale aşamasında olduğunu kaydeden Yücel “Beldemizde atıl durumda bulunan futbol sahası düzenlenerek maçların oynanması için uygun hale getirildi. Saha düzenlemesinin yanı sıra, etrafı çitle çevrilmiş, hakem ve oyuncular için duşlarında bulunduğu soyunma odaları yapıldı. Belediye meclis salonumuz da düzenlenerek daha modern bir görünüme kavuşturuldu. Belde de her yıl okula başlayan öğrencilere ve çevremizde bulunan Yanıkağıl ve Bahçeağıl köyü okullarımızdaki öğrencilerimize 2009 yılından itibaren kırtasiye paketi dağıtıldı.  Okullara her yıl ödenekler tahsis edilerek bakım ve onarımları gerçekleştirildi. Yaz okulları, çocuk festivalleri, önemli gün ve haftalarda çeşitli faaliyetler tiyatro gösterileri ve asker gecesi organizasyonları yapıldı” dedi.
 
“ŞEHİT DADAŞ’I DA UNUTMADILAR”
Yücel “Yaptığımız şölende 150 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Zabıta birimine yapılan takviyelerle birlikte 1 amir ve dokuz personel iki vardiya hizmet veriyor. TYÇP projesi kapsamında İşkur ile ortaklaşa mezarlıkların temizlenmesi ve çevre düzenlemesiyle ilgili topluma yararlı çalışma programı projesiyle 6 kişi istihdam edildi. 2012 Eylül ayında Tunceli’de şehit düşen Piyade Er Kadir Dadaş’ın mezarının bulunduğu yer, şehitlik haline getirildi. Beldemizdeki çay bahçesi ve tören alanına Şehit Piyade Er Kadir Dadaş adı verildi” dedi.
 
KARAAĞAÇ’TAKİ İLKLERİ AÇIKLADI
2009 yılında Karaağaç Belediyesi’ni 2 milyon borçla devraldıklarını kaydeden Yücel “Bugün itibariyle özel firma kuruluşlara borcumuz bulunmuyor. Resmi kurum ve kuruluşlara yapılandırılmış taksitli borcumuz var. 2014 yılında ise dört kilometre yol çalışması yapacağız” dedi. Karaağaç’a yaptıkları ilklerden de bahseden Yücel “Karaağaç’a dönemimizde ilk ATM şubesini, halı sahayı, jandarma binasını, itfaiye aracı ve itfaiye birimini, bölgede ilk ve tek olan sağlık hizmetleri birimini, ilk akaryakıt istasyonu kazandırmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ediyoruz” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10