BBP, Çerkezköy’de seçim startını verdi

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için seçim startını veren Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarını önceki akşam düzenlenen programla ta

Çerkezköy 12.01.2014 15:24:00 0
 BBP, Çerkezköy’de seçim startını verdi
SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Saat 19.30’da başlayan programa BBP İlçe Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Kerim Akın, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, Alperen Ocakları eski Başkanı Cengiz Macit, BBP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları Fatih Atbaşı ile Yılmaz Bulut, BBP İlçe Yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
 
BBP ZAFER KAZANACAK
Aday adaylığı tanıtım toplantısında konuşan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, “Partimizin 20.yılını kutlayan rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun bizlere emaneti olan, nizami alem davasının yılmaz savunucuları olarak bu davaya sahip çıkan Alperenler olarak bu seçimlerde inşallah güzel sonuçlar alacağız. Bunun için de tabi ki geceli gündüzlü çalışacağız. İnşallah bu seçimler BBP’nin zafer kazandığı, oy oranını artırarak genel seçimlerde baraj sorunun olmadığı, dönemlerin müjdecisi olacaktır” dedi.
 
BBP KİMSENİN SIÇRAMA PARTİSİ DEÐİL
Mütevazi bütçelerle devlet yardımı olmadan kendi imkan ve olanakları ile Türkiye’nin her yerinde seçimlere katılacaklarını belirten Demircan “Tabela partisi değiliz. Türkiye’yi yönetmeye talip olan kadrolarımızla bu seçimlerden zaferle çıkacağız. BBP hiç kimsenin sıçrama partisi değildir. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Değişik zamanlarda, çeşitli dönemlerde özellikle seçim dönemlerinde ismi en çok kullanılan şu partiye bu partiye destek verecekler, x partiye yıkılacaklar gibi söylemler çıkartarak, bunları kasıtlıca yayarak oylarımız boşa gidecek gibisinden söylemlerle halkımızın kafasını bulandırmaya çalışanlar maalesef yine iş başındalar” dedi.
 
EMANETİMİZİN YILMAZ BEKÇİLERİYİZ
Demircan, helikopter kazasında hayatını kaybeden Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşları olduklarını ifade ederek “Bizler emanetimizin yılmaz bekçisiyiz. Şu böyle bilinsin ki bizlerde dönek olmaz. Çerkezköy’de tek amacımız partimizin bayrağını Belediye de dalgalandırmaktır. Bundan başka bir gayemiz yok. Bugünden itibaren 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin startını verdik. Belediye ve meclis üyeliği aday adaylığı müracaatlarımız başladı. Bugün burada 2 tane arkadaşımız aday adaylığına müracaat etti. Bu seçimlerin öncelikle Çerkezköy’ümüze ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aday adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.
 
ÇITASI 2009’DAN DAHA YUKARI ÇEKECEÐİZ
İlçe Eski başkanı olan ve 2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden aday adaylığını açıklayan Yılmaz Bulut da “2014 yerel seçimlerine tabi ki partimizde çeşitli söylentilere neden olan aday çıkartmayacaklar, aday olmayacak söylemlerine karşılık evet nihayet adaylığımız açıklıyoruz. Çalışmalarımıza hız vereceğiz. Partimiz teveccüh gösterirse canla başla çalışarak, bu seçimi sonlandıracağız. Keza 2009' da aynı söylemler oldu. O seçimlerde de il genel meclis üyesi adayıydım. 2009 seçimlerinde 10.6 gibi bir oy aldık ve bu gerçekten küçümsenecek bir oy değildir. BBP’de olmaz diyenler olacağını bir kez daha gördü. İnşallah bu seçimde de başarılı bir performansla teşkilatımla arkadaşlarımla çalışarak BBP bayrağını 2009 yılındakinden daha yükseklere dikeceğimize eminim” dedi. 
 
KİRLİ İŞLERE BULAŞMAMIŞ TEK PARTİYİZ
Bulut, son dönemlerde yaşanan olaylarda AK Parti'nin yolsuzluklarla boğuşma noktasına geldiğini ileri sürerek “Türkiye’nin  olsuzluğa ve kirli işlere bulaşmamış tek partisiyiz. Bizim partimize oy vermeyecek insan yoktur. Çünkü biz düz yürüyen dik duran bir partiyiz ve bugüne kadar Muhsin Yazıcoğlu’nun bıraktığı mirasının değerli bir miras olduğunu bilmenizi istiyorum. Ak Parti hükümeti gülen cemaatini karşısına alarak kadroları birer bire saçıp savuruyor. Sanki bir terör örgütü gibi gülen cemaatini suçlar gibi pkk yı bırakmışız, içimizdeki düzgün insanların sürekli yerleri değişiyor. İnşallah 2014 seçimleri Ak Partiye bir ders verecektir buna eminim” dedi.
 
DAVASINI İLERİ GÖTÜRMEK İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUM
BBP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Atbaşı da 1974 yılında Erzurum'da doğduğunu ifade ederek “Merkezi İstanbul’da bulunan bir şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyorum. Evli ve üç çocuk babasıyım. Değerli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun bayrağını ve davasını bir adım daha ileriye götürmek için bu göreve talip oldum. BBP ilçe teşkilatına ve bizlere hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
DEDİKODUDUR DEDİ
“Son günlerde Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın Büyük Birlik Partisi'nin Çerkezköy Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor” iddalarına da  açıklık getiren BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan “Faruk Korkmaz'ın partimize yaptığı resmi bir müraccat yok. Bir buçuk aydır devamlı kulağımıza bir şeyler geliyor ama sonuç itibariyle bunlara kulak asmıyoruz. Bizim partimizde kapımız herkese açıktır. Bizim çıtamızı yükseltecek olan kim olursa olsun, bunda bizim aradığımız bir takım kırmızı çizgiler var. Bu çizgilerin ne olduğu tüzüğümüzde de bellidir. Rahmetli Genel başkanımızın kişisel yada şahsi menfaatler için bu olaylara girmiş olsaydı bu ülkede başbakanlık da cumhurbaşkanlığı da yapardı. O çizgilerin dışına çıkmayacak ve ona riayet edecek herekese kapımız açık. İsim hiç fark etmiyor. Faruk Korkmaz ile görüşmemiz olmamıştır ve tamamen dedikodudur” açıklamasını yaptı.
 
GENEL MERKEZ KARAR VERECEK
Faruk Korkmaz aday olursa partinin tutumunun nasıl olacağının sorulması üzerine de açıklama yapan Demircan “Aday adaylığı başvuruları başladı ve tüzüğümüze göre Şubat ayına kadar süremiz var. En doğru adayı bizi ileriye götürebilecek aday adaylarını meclis üyesi adaylarını bekliyoruz. Değerlendirip kesin olanı açıklayacağız. Partimizin kapısı herkse açıktır. Biz siyasi bir partiyiz ve direkt olarak karar verme yetkimiz yok. Bizim bir genel merkezimiz, genel başkanımız, genel başkan yardımcılarımız ve seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılarımız var. Eğer bir müracaat olursa onlar değerlendir ve oturup konuşulur. Olmayacak bir şeyi oturup konuşmanın bir anlamı yok. Dedikodularla iş yapmıyoruz. Kapımız Faruk Korkmaz’da dahil olmak üzere herkese açıktır. Buna genel merkez karar verecek” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10