Ertem “Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar”

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatının Ocak Ayı İlçe Danışma Toplantısı önceki gün Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda yapıldı.

Çerkezköy 13.01.2014 10:10:00 0
 Ertem “Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar”
ÇALIŞMALARIMIZI ARTIRDIK
Saat 13.00’da düzenlenen toplantı, divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan başkanlığına Tekirdağ İl yerel Yönetimler Başkanı Yavuz Avcı seçilirken, divan heyetine de Mehmet Han Atbaşı, Şaban Oğuz, Hatice Mardinli ve Özel Öge seçildi. Teşkilatın çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Gün, çocuklarımız, gençlerimiz, bölgemiz, ülkemiz, milletimiz için yollara düşme günüdür. Biz sürekli yollardaydık ama seçim sürecinde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık” dedi.
 
AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR
AK Parti’nin milletin partisi, millerin kurduğu bir parti olduğunu söyleyen Demirbağ “Eksikliklerimiz de varsa onları da düzeltmeye çalışacağız. İlçe teşkilatı olarak haftada 3-5 gün program yapıyoruz. Hem aday adaylarımızı tanıtıyoruz hem de partimizin icraatlarını anlatıyoruz. Ama bizim çalışmamız yeterli değil. Hepinizin de kapı kapı dolaşarak partimizin icraatlarını anlatmanızı arzuluyoruz” dedi.
 
ÜYE SAYIMIZI 11 BİN 500’E ULAŞTI
Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de üye sayılarının 11 bin 500’e ulaştığını söyleyen Demirbağ “Ama bu yeterli değil. Başbakanımız seçmen sayısının yüzde 25’i kadar üye yapmamızı istiyor. Biz şuanda yüzde 16’lar seviyesindeyiz. Hepinizden birer üye istiyorum. Teşkilatımız haftanın 7 günü açık. Gelmek isteyenler 365 gün bize ulaşabilir” diye konuştu.
 
DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM
Türkiye gündemi ile ilgili de konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Son günlerdeki olayları takip ediyoruz. Daha çok çalışmamız, daha çok anlatmamız lazım. Ufak hesaplar için yanlış bir şey yapmamamız lazım. Biz siyaseti millet için yapıyoruz, millete hizmet aracı olarak görüyoruz. Geri kalan her şey teferruattır. Aday kim olursa olsun biz elimizden gelenin fazlasını yapacağız” dedi.
 
 YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de, beldede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kendilerinden önceki belediye yönetimi tarafından başlatılan ortaokulunun geçtiğimiz yıl tamamlanarak eğitim öğretime açıldığını söyleyen Belindir “Çevre yolu üzerinde bir üst geçit yaptık ve o bölgede geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen polisimizin ismini üstgeçide verdik. Çocuklarımız için 3-4 tane mini spor sahası yaptık. Bölgemizde yer alan 2 tane OSB’yi bakanlığımız onayladı. OSB’lerde kurulum çalışmaları devam ediyor” dedi. Hürriyet Meydanı’nın hizmete açıldığını dile getiren Başkan Belindir      “Geçtiğimiz yıl Namık Kemal Üniversitesi ile protokol yaptık. Okulun kaba inşaatını bitirdik. Önümüzdeki yıl öğrencilerimiz burada eğitim almaya başlayacak” diye konuştu.
Büyükşehir yasası kapsamında Veliköy’ün kapanarak Çerkezköy’e bağlandığını söyleyen Hanifi Belindir “Bundan sonraki süreçte Çerkezköy Belediyesi olarak hizmetlerimizi alacağız. ‘Çerkezköy tek güç, hedef 2023’ vizyonu ile yola çıktık” dedi.
 
VELİKÖY, KUCAKLAMAK ZORUNDA OLDUÐUMUZ BİR YAVRUMUZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “1443.yılını kutladığımız kutlu doğum olan mevlit kandilinin milletimiz için yeniden dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek tüm Müslüman aleminin mevlit kandilini kutladı. Veliköy’ün güzel bir belde olduğunu söyleyen Ertem “Veliköy kucaklamak zorunda olduğumuz bir yavrumuz. Daha fazla kucaklamamız gereken bir beldemiz. İnşallah önümüzdeki süreçte Veliköy’ü de yeni Çerkezköy içinde güçlü bir hale getirmek için çalışacağız. Amacımız bu olacak” dedi.
 
HEPİMİZ ÇERKEZKÖY’Ü YÖNETMEYE HAZIRLANIYORUZ
Seçim süreci ile ilgili de konuşan Ertem “Bu bir süreç. Hepimiz buna hazırlanıyoruz Çerkezköy’ü yönetmeye hazırlanıyoruz. Çok çalışmamız, sürece çok iyi hazırlanmamız lazım. Veliköy küçük olmasına rağmen rüştünü ispat etti” dedi. Seçimlere 75 gün kaldığını söyleyen Ertem “AK Partinin hedeflerin üstünde destekle seçimleri kazanması lazım. Birileri, her geçen günün çok önemli olduğunu bize hatırlatıyor” dedi.
 
SIRADAN BİR BELEDİYE BAŞKANLIÐI SEÇİMİ DEÐİL
Bu seçimin sıradan bir belediye seçimi olmayacağını dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Bu seçim Türkiye’nin seçimi, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi olacak. Son olayları, yapılan hareketleri görüyoruz. Vesayetlerin ortadan kaldırılması açısından 3o Mart bugüne kadar yapılan seçimlerden çok daha önemli. AK Parti ile tamam ya da devam denilecek. Bu darbe davranışları içinden yeniden çıkarak 30 Mart’ta başbakanımız ile dimdik yürüyebilmeliyiz” diye konuştu.
 
BAŞBAKANIMIZI YARGILAMAK İSTİYORLAR
Ertem “25 Aralık operasyonu gösterdi ki başbakanımız yargılanmak ve AK Parti alaşağı edilmek isteniyor. Erdoğan’ı alırsak AK Parti biter diyorlar. Satrançta 16 taştan 15’ini kaybetseniz bile oyun bitmez ama 15 taş dursun şahı kaybederseniz oyun biter. Biz şahı devirelim oyun bitmiş olsun dediler. Operasyon girişimleri şah-mat yapmaya yönelik oldu. Millet bunu da gördü. Şimdi onlar düşünsünler. Bu millet 30 Mart’ta kontrayı öyle bir çakacak ki bir daha kendilerine gelemeyecekler. 17-25 Aralıklar kesmeyecek onları. Düşman hiçbir zaman pes etmeyecek. Belki cumhurbaşkanlığı seçimine kadar devam edecekler. Genel başkanımız cumhurbaşkanı olmasın istiyorlar” dedi.
 
DEVLET BAŞKANI OLARAK O SEÇİMLERE GİRMELİDİR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması gerektiğini söyleyen Ali Ertem “Bu cumhurbaşkanı ilk defa farklı olacak. Milletten aldığı yetkiyle göreve gelecek. Cumhurbaşkanı değil bir nevi devlet başkanı olarak o seçimlere girmelidir. Devlet statüsünde bir cumhurbaşkanlığı bu ülkeyi 2023 vizyonuna taşıyacak” dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10