Sevincini göbek atarak yaşadı

Edirne'de 15 yıldan bu yana böbrek hastalığı nedeniyle diyaliz cihazına bağlı yaşamını sürdüren 54 yaşındaki Mukaddes Yazıcı, bağış yoluyla kendisine verilen sağ böbreği nakedilince sevi

Bölgede Gündem 14.01.2014 10:07:00 0
 Sevincini göbek atarak yaşadı
SEVİNCİNDEN GÖBEK ATTI
Hastaneden taburcu olmak için hazırlanan Yazıcı, en çok diyaliz cihazından kurtulduğuna sevindiğini söyledi. Tedavi süreci boyunca çok ağrı çektiğinde "Nakil olursam, göbek atacağım" dediğini anlatan Mukaddes Yazıcı, tedavisinin tamamlanmasının ardından Ata Demirel'in filminde de kullandığı 'Bu fasulye 7.5 lira' şarkısı eşliğinde  göbek attı. Mukaddes Yazıcı, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirterek, "15 yıldır böbrek hastasıyım. Sürekli diyaliz cihazına bağlı yaşadım. Şimdi kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Nakil olduğum için çok mutluyum. Bu benim ikinci doğum günüm oldu. Çok ağrılar çektiğim zamanlarda 'Nakil olursa, göbek atacağım' diye ahdetmiştim. Şimdi o kadar sevinçliyim ki göbek atıyorum. Böbreği bağışlayan aileye çok teşekkür ediyorum" dedi. Yazıcı'nın sevinçten göbek atmasına böbrek nakli ünitesi çalışanları da alkışlarıyla katıldı.
 
KIBRIS GAZİSİNİN BÖBREK SEVİNCİ
Transplantasyon Ünitesi'nde ikinci böbrek sevincini Kıbrıs gazisi 60 yaşındaki Mahmut Yılmaz yaşadı. Malkara’da oturan ve yaklaşık 5 yıldan bu yana  böbrek hastalığı nedeniyle tedavi gören Yılmaz'a, Çanakkale'de geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki bir üniversite öğrencinin bağışlanan sol böbreği nakledildi. Geçen hafta yapılan operasyon ardından yeniden sağlığına kavuşan Yılmaz, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılarak 'Gazi' unvanı aldı ve devletin de kendisine böbrek nakliyle teşekkür ettiğini söyledi. Böbrek nakli olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yılmaz “Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Şimdi her şeyi serbest yiyebileceğim. Eskiden diyalizden çıkınca sabaha kadar dua ederdim, böbrek olsa da kurtulsam diye. Şimdi dualarım kabul oldu. Ben devletime savaşarak hizmet ettim, devletim de bana böbrek hediye etti. Herkese teşekkür ederim” dedi.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10