Veliköy gribe savaş açtı

Kamuoyunda uzunca zamandır gündemi meşgul eden grip bu yıl da H2N3 olarak insanların karşısına çıktı.

Çerkezköy 14.01.2014 16:55:00 0
 Veliköy gribe savaş açtı
ÖRNEK BİR PROJE
Kısa sürede yayılan H2N3 virüsü sağlığı tehdit etmeye devam ederken, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, başlattığı “hijyenik ol antibiyotik kullanma” hareketi ile örnek bir projeye imza attı. Beldede yer alan eğitim kurumlarında el dezenfekte jelleri dağıtan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir; “Grip, her yıl çok fazla insanın ciddi olarak hastalanmasına neden olan bir hastalık. Dünya genelinde mevsimsel ve yaygın olarak her yıl görülüyor. Ülkemizde vatandaşlarımızı bu hastalıktan korumak amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından özel programlar yürütülüyor” dedi.
 
ÖÐRENCİLERDEN YOLA ÇIKTIK
Belediye olarak gribe karşı mücadele başlatmak için geleceğin teminatı olan öğrencilerden yola çıktıklarını söyleyen Belindir “Yaşlarının küçük olması ve vücut bağışıklık sistemlerinin yetişkinlere göre daha zayıf olması, yavrularımızı gribe karşı daha savunmasız bırakıyor. Okullarda yakın temas halinde etkileşim içerisinde bulunan öğrencilerimizi salgın hastalık ve virüsler konusunda öğretmenlerimizin aracılığı ile bilgilendiriyoruz” dedi.
 
HİJYENİK OL ANTİBİYOTİK KULLANMA
Veliköy Çok Programlı Lisesi, Veliköy İlköğretim Okulu ve Veliköy Belediyesi Ortaokulu’nda eğitim öğretim gören öğrencilere el dezenfekte jelleri dağıtarak hijyenik olmaları, kendilerini korumaları ve hastalık halinde yapılması yada yapılmaması gereken davranışlar hakkında uyarılarda bulunduklarını söyleyen Başkan Belindir “Grip olan insanların antibiyotik kullanmak yerine doğru besin, dinlenme ve hijyenle daha çabuk tedavi olacağını öğrencilerimize anlatmak istedik. ‘Hijyenik ol antibiyotik kullanma’ sözü ile de gereksiz ilaç kullanımının önüne geçilmesi gerektiğini vurguluyoruz” dedi.
 
TAVSİYELERDE BULUNDU
El ve beden temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Hanifi Belindir “Öksürme ve hapşırmalarda kağıt mendil kullanmalı ve kullanılmış mendilleri çöp kutusuna atmalıyız. Yakın temaslardan kaçınmalı, kendimizi dinlendirmeliyiz. Mevsim şartlarına göre giyinmeli ve beslenmemize özellikle dikkat etmeliyiz. Çevremizde bulunan herkesi bu konuda uyarmalıyız” tavsiyelerinde bulundu.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10