Kapaklı’da satranç turnuvası düzenlendi

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından 11-12 Ocak tarihlerinde Kapaklı Gazi İlkokulu’nda yapılan Okullar Arası Satranç Turnuvası iki gün sürdü.

14.01.2014 18:43:00 0
 Kapaklı’da satranç turnuvası düzenlendi
ÖÐRETMENLER GÖREV YAPTI
Kapaklı Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirilen satranç turnuvasına (6-7 yaş) minikler kategorisinde 22, (8-9) yaş küçükler kategorisine 98, (10-11) yıldızlar kategorisine 46 ve (12-13-14) gençler kategorisine ise 44 sporcu katılırken, turnuvada öğretmenlerden Murat Bekdaş, Ercan Çekiç, Mehmet Süngü, Ali Erdönmez, Osman Günel, Arzu Ünal, Serkan Uyar, Muhammet Durmuş, Volkan Sanlı, Mehmet Sah, Güven Altın.Şener Kökcak ve Alpay Sev görev yaptı.
 
 
KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ
Ödül töreni öncesinde de Kapaklı Gazi İlkokulu’nda turnuva ile ilgili program gerçekleştirildi. Saat 14.00’de başlayan programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde ise istiklal marşı okundu. Ardından ise Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel konuşa gerçekleştirdi.Programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yüksel “ Milli Eğitim Müdürlüğümüzce organize edilen bu yıl ilk ama gelecek yıllarda inşallah onuncuları, yirmincileri kutlanacak olan “ Kapaklı Kaymakamlığı, okullar arası Satranç “turnuvasına hoş geldiniz. Sevgili anneler ve babalar, çocuklarımızın başarı yolundaki mücadelesinde olsun, içinde bulundukları etkinliklerinde olsun heyecanınızı her zaman görüyoruz. Şunu kesin olarak belirtmek gerekir ki ev, disiplininin ve eğitiminin en iyi verildiği okuldur. Aile hayatı, gençlerin yetiştirilmesinde önemli bir görev üstlenen en doğal eğitim yeridir. Çocuklarının dersleriyle, sorunlarıyla ilgilenen aile toplumun en sağlıklı unsuru haline gelir ve bu ailelerden sağlıklı toplum meydana gelir” ifadesini kullandı.
 
EÐİTİMİN ÖNEMİ
Eğitimin öneminden bahseden Yüksel “ Görev kelimesinin eğitim camiası olarak, genç kapaklıdaki anlamı; insanlara enerji veren güç, her fırsatta yapmaya çalıştıkları, ümit dolu ve yararlı işlerden duydukları hazdır. En iyi görev, gösterişsiz yerine getirilen, hakkıyla ama iltifat beklemeden yapılandır. Bu şekilde yapılan görevde asalet ve fedakarlık vardır. Yapılan iş reklam edilmeden, öne çıkarılmadan yapılmıştır. Böyle bir görev bilincinde daha büyük bir inanç ve daha yüksek bir ahlak duygusu yatar” dedi.
 
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür eden Yüksel “ Turnuvaya ev sahipliği yapan, organizasyonun en ince ayrıntısına kadar bizlerle sürekli iletişim halinde olan gayret sarf eden okul müdürümüz Murat Öz’e, turnuvanın yapılmasında organizasyon anlamanda büyük gayretleri olan Kapaklı Gazi İlkokulu Müdür Yardımcısı Murat Bektaş’a ve hiçbir karşılık beklemeden gün boyu tatillerinden feragat edip turnuvada hakemlik yapan öğretmen arkadaşlarıma, çocuklarını turnuvaya getiren ve saatlerce onların başarısı için sabırla bekleyen anne ve babalara sonsuz teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılmış derece yapan veya yapmayan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” açıklamasında bulundu.
 
DERECE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Turnuvada minikler kategorisinde Kapaklı Gazi İlkokulu’ndan Yüksel Arpacı birinci, Sanayiciler İlkokulu’ndan Bora Irıcı ikinci, Kapaklı Gazi İlkokulu’ndan Okan Türk üçüncü, Küçükler kategorisinde ise Kapaklı Gazi İlkokulu’ndan Berkcan Ocak birinci, İrfan Fatma Mandalı İlkolu’ndan Furkan Baysal ikinci, Mehmet Elfide Erdegül İlkolu’ndan Emirhan Ayan ise üçüncü oldu. Büyük çekişme yaşanan Yıldızlar kategorisinde ise Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’ndan Yiğit Gencer birinci, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’ndan Semanur Yörük ikinci, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’ndan Melisa Baysal üçüncü, gençler kategorisinde ise Kapaklı Cumhuriyet İlkolu’ndan Muhammed Ali Yurtseven birinci, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’ndan Turan Efe Ateş ikinci, Yıldızkent Ortaokulu’ndan ise Minel Bahtiyar üçüncü oldu. Turnuvanın en küçük sporcusu ise Fatma İrfan Mandalı İlkokulundan Hatice Başoğlu oldu.
 
“GENİŞ KATILIMLI OLDU “
Turnuvada dereceye girenlere ve görev alan öğretmenlere ise ödüllerini Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu,Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü  Mustafa Kayaoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel tarafından verildi.  Turnuvanın başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten  Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu “Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası satranç turnuvası ilk olmasına rağmen geniş bir katılım oldu. Ben bundan dolayı duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Bu organizasyonun başarısı bizim için bundan sonra yapılacak olan organizasyonlara örnek olması adına çok önemliydi. Görüyorum ki yoğun bir emek ve çabanın neticesinde başarılı organizasyon gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇOK SAYIDA  DAVETLİ KATILDI
Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu,Garnizon Komutanı Üstteğmen Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü  Mustafa Kayaoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday adayları İrfan Demir ve Akın Yılmaz, Kapaklı belediye meclis üyeleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber/Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10