Öğrenciler meslek gruplarını tanıyacak

Malkara’da eğitim öğreyim veren Balabancık Ortaokulu Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kırsalda Kişisel Gelişim Projesi' çerçevesinde sempozyum planı içinde yer alan Kariyer Günleri Salı

Malkara 15.01.2014 13:27:00 0
 Öğrenciler meslek gruplarını tanıyacak
SALI TOPLANTILARI BAŞLADI
Proje kapsamında iki haftada bir Salı günü Balabancık Ortaokulu’nda yapılacak olan Kariyer Salı Günleri Toplantısında her toplantıya bir meslek grup sahiplerinin katılacağı ifade edildi. Meslek grubundan katılan kişilerin toplantılarda öğrencilere meslekleri hakkında bilgilendirme yapacağını belirten yetkililer “Soru, cevap ve anı paylaşımı şekilde sürecek olan toplantılarda öğrencilerin toplum önünde kendini ifade becerisini geliştirmeleri, meslek seçimine yönelik ortaöğretim kurumu seçiminde farkındalık kazanmaları hedefleniyor” dedi.
 
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ ANLATTI
Bu kapsamda gerçekleştirilen toplantıya konuk olarak katılan Malkara Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü öğrencilere öğretmenlik mesleğini anlatarak öğretmenlik mesleği ile ilgili anılarını anlattı. Sonrasında ise 8’nci sınıf öğrencilerinden başlayarak tüm öğrencilere önlerindeki yaşantılarında hangi meslekten olmak istersiniz yönünde sorular sordu. Öğrencilerin söyledikleri meslek gruplarının isimlerini not alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, daha sonra öğrencilere meslek grupları ve meslek sahibi olabilmek için hangi okulları okumaları gerektiği konularında öğrencileri bilgilendirdi.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10