Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Veliköy’de umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan grup dün saat 11.00’da Veliköy Merkez Camii önünde düzenlenen programla uğurlandı.

Çerkezköy 16.01.2014 14:02:00 0
 Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar
UÐURLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Uğurlama törenine katılan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Veliköy’de uğurlama törenlerinin gelenek haline geldiğini belirterek “Hacı adaylarımızı, askerkerimizi dualarla uğurluyoruz. Bu örnek Veliköy’den başka hiçbir yerde yok” dedi. Umreye gidecek vatandaşlara kazasız belasız yolculuklar dileyen Belindir “Umre demek ziyaret demektir. Kabe’nin etrafında tavaf yapacaksınız. Geldikten sonra çocuklarımıza kutsal toprakları anlatacaksınız. Beldemiz kapanıyor. Bu son uğurlama törenimiz. Tüm umre yolcularının hayırlısıyla gidip gelmelerini temenni ediyorum” dedi.
 
14 GÜN SÜRECEK
Veliköy Merkez Osmanlı Cami İmam Hatibi Ahmet Baksı da umre programının ekonomik 14 günlük kısa program olduğunu ifade ederek “Bu yıl 14 günden fazla umre programı düzenlenmedi. Önceki programlarda 10 gün Mekke, 10 gün Medine ziyareti yapıyorduk. Ama bu sefer 7 gün Mekke, 7 gün Medine ziyareti yapacağız” dedi. Kafilede Çerkezköy, Veliköy, Kızılpınar ve Kapaklı’da 4 grup, Tekirdağ’dan da 3 grup olmak üzere toplam 7 grup olduğunu ve kafilede toplam 51 kişinin yer alacağını söyleyen Baksı “Uçağımız Yeşilköy Havaalanı’ndan saat 18.50’de kalkacak. 30 Ocak’ta da dönüş yapacağız. Kafile başkanımız Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna olacak” dedi.
 
ALLAH HER MÜSLÜMANA NASİP ETSİN
Umre’nin kelime manası olarak ‘tamir etmek, kişinin kendi nefsini hesaba çekmesi’ anlamına geldiğini söyleyen Ahmet Baksı “Umre de bir ibadettir. Peygamberimiz ‘umre, 2  umre arasındaki küçük günahların affolmasına vesile olur’ buyuruyor. ‘Kim ben vefat ettikten sonra benim kabrimi ziyaret ederse, sağlığımda ziyaret etmiş gibidir’ buyuruyor. Allah her Müslümana kutsal topraklara gitmeyi nasip etsin” dedi.
 
DUALARLA UÐURLANDILAR
Konuşmaların ve duanın ardından yakınları ile vedalaşan umre yolcuları duygulu anlar yaşadı. Umre yolcuları, yakınlarının ve sevdiklerinin duaları ile kutsal topraklara uğurlandı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10