Öğrenciler hayırda yarışacak

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Hayırda yarışalım” projesi devam ediyor.

Çerkezköy 16.01.2014 17:21:00 0
 Öğrenciler hayırda yarışacak
AMACIMIZ İYİLİK YAPMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMEK
Proje kapsamında dün saat 11.00’da Çerkezköy Raif Dinçkök Ortaokulu’nda “Bir İyilik De Sen Yap” adı altında etkinlik düzenlendi. Etkinliğin 3 senasta 600 öğrenciye yönelik gerçekleştirileceği belirtildi. Raif Dinçkök Ortaokulu Müdürü Mervan Yıldız, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada “Etkinliğin amacı iyilik yapmayı toplumda alışkanlık haline getirmek” dedi. Amaçlarının öğrencilere iyilik yapma ve hayır duygusunu aşılamak olduğunu söyleyen Yıldız “Öğrencilerimizin Haziran 2015’e kadar yapmayı planladıkları hayır işlerini, öğretmenleri ile birlikte oluşturdukları ekipler vasıtasıyla gerçekleştirmelerini sağlayacağız” diye konuştu.
 
ÖĞRENCİLERE DE ÖRNEK OLSUN
Yıldız, Raif Dinçkök Ortaokulu’na sorumluluk sahası dışından da çok sayıda öğrenci geldiğini ifade ederek “Bu öğrencilerimizin büyük bir bölümünün maddi durumu iyi değil. Öğrencilerimizin velileri okulumuzdan yardım istiyor. Aslında bu tarz yardımları yapmak Okul Aile Birliği’nin görevidir. Fakat velilerimiz bu konuya duyarsız kalıyor. Biz idari kadro olarak yaklaşık 3 aydır kendi aramızda yardımlar topluyoruz” derken, bu çalışmaların öğrencilere de örnek olmasını temenni etti. ''Yıldız''  Bizim bu çalışmamızın siz öğrencilerimize de örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ
Programda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Şaban Özcan’ın sözlerini yazdığı ve Müzik Öğretmeni Bahadır Ağan’ın bestelediği “Arkadaş” adlı şarkının seslendirildi. Programda daha sonra Türkçe Öğretmeni Nilay Yücel tarafından, ünlü şair Behçet Necatigil’in “Sevgilerde” adlı şiirini okundu. “Gerçek İyilik” ve “Yalnızlık” adlı kısa filmlerin öğrencilere izletilmesinin ardından, etkinlik iyilikle ilgili şiir ve şarkıların okunmasının ardından son buldu.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10