Eşi evi terk edince, 70 metrelik direğe çıktı

Tekirdağ'da nikahsız yaşadığı eşinin evi terk etmesine kızan 30 yaşındaki Şenol G., intihar etmek için 70 metrelik televizyon vericileri direğine çıktı.

Tekirdağ 19.01.2014 13:05:00 0
 Eşi evi terk edince, 70 metrelik direğe çıktı
JANDARMAYI KENDİSİ ARADI
Nikahsız yaşadığı eşi 27 yaşındaki Fulya A.'nın evi terk etmesine kızan 30 yaşındaki Şenol G., Malkara yolu Nusratlı köyü girişinde bulunan 70 metre yüksekliğindeki televizyon vericilerinin bulunduğu direğe çıktı. Bir süre direte durmasına rağmen kendisini fark eden olmadığı için jandarma ve polis ekiplerini arayarak direğe çıktığını ve intihar edeceğini söyledi. İhbar üzerine Jandarma, sağlık ve Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri harekete geçti. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler Şenol G.'yi ikna ederek direkten indirmek istedi. AFAD Müdür Yardımcısı ve Sivil Savunma Şube Müdürü Niyazi Komşu, ihbarı yaptığı cep telefon numarasından aradığı Şenol G., eşinin çocuğunu da alarak evi terk ettiğini anlatarak, gelmezse intihar edeceğini söyledi. Niyazi Komşu ise “Emniyet mensupları eşini ve çocuğunu getirecek. İneceksin değil mi? Yukarısı çok soğuk olacak. Eşin seni o durumda görürse iyi olmaz, üzülürler. Eşin geldiği zaman biz sana haber verelim, sen aşağıya in. Aşağıda buluşturup konuşturalım. Eşinle çocuğunu getiriyoruz” diye cevap verdi. Her ihtimale karşı itfaiye ekipleri de 70 metrelik direğin altına şişme yatak kurdu.
 
3 SAAT SONRA İKNA OLDU
Şenol G.'ye kızarak evi terk eden Fulya A., ise kendisine telefonla ulaşan jandarma görevlisie 'Oraya gelemem ancak karakolda kendisiyle görüşüm' dedi. Yaklaşık 3 saat süren ikna çabalarının ardından 70 metre yüksekliğindeki direkten inen Şenol G. gazetecilerin 'neden direğe çıktınız' sorusuna hava almak için çıktım. Namus için çıktım diye yanıt verdi. Şenol G., daha sonra jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Soruşturma sürüyor.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10