“Keşke mahkemelerimiz çadırda görev yapsaydı da dünyanın en büyük adaleti bizde olsaydı”

Büyük Birlik Partililer ve Çerkezköy’deki Malatyalılar, dün saat 10.30’da Çerkezköy Malatyalılar Derneği’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Çerkezköy 19.01.2014 13:56:00 0
 “Keşke mahkemelerimiz çadırda görev yapsaydı da dünyanın en büyük adaleti bizde olsaydı”
BİZİ İHTİYAÇ AKÇESİ OLARAK TUTMAYIN
Kahvaltıda selamlama konuşması yapan Çerkezköy Malatyalılar Derneği Başkanı Mehmet Keleş’in ardından konuşan Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan da “Bize yerinizi evinizi açtığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. BBP Tekirdağ İl Başkanı Hakan Şalcı da “Partimize gereken oyları vermenizi istiyoruz. Bizi ihtiyaç akçesi olarak tutmayın artık bu seçimlerde bizi değerlendirin. Beğendiğiniz projelerimizi destekleyin. Beğenmedikleriniz konusunda da fikirlerinizi ortaya koyun” dedi.
 
 
ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da, kahvaltıda yaptığı konuşmada “Türkiye’de ortam malum. Artık mesele siyaset meselesini geçti, devlet meselesi haline dönüştü. Milletimiz, devletimiz ve inançlarımız adına son derece üzgünüz” dedi. Siyaseti 5 yıldızlı otellerin 5 yıldızlı salonlarında ‘sen, ben bir de bizim oğlan bir araya gelip biraz da biz götürelim’ mantığıyla yapmadıklarını ifade eden Karacan “4 bin yıllık temeli olan medeniyet kurmuş bir millet olarak bu milletin geçmişte yaşadığı muhteşem günlere dönmesi, alnının ak olması için yola çıkmış bir siyasi hareketiz. 1993’te kurulduk. O gün yaptığımız ayrılma hareketinin bugün ne kadar anlam kazandığını daha iyi anlıyoruz. O dönem ülkede 2 büyük gelişme vardı. SHP kadroları ile meclise giren pkk’lıların da içinde olduğu koalisyona karşı çıkmıştık. 2.sebep de muhalefetteyken ‘çekiş gücü bu ülkenin birlik ve beraberliğine zarar veriyor’deyip iktidara geldiklerinde çekiş gücünü destekleyen faaliyetlere karşı çıktığımız için ayrılmak zorunda kaldık. O gün siyasi partinin içine girerek mecliste yer alanlar şimdi meclisten racon keser hale geldi. Ülkenin belli bölgesinde örgüt kendi mahkemelerini kurdu. Vergi adı altınta haraç toplama başladı” dedi.
 
 
HİÇBİR MENFAAT GRUBUNA DAYANMADIK
21 yıllık bir hareket olan Büyük Birliği Partisi’nin ne bir menfaat grubuna dayandığını ne de uluslar arası çıkar grubunun bir uzantısı gibi hareket ettiğini söyleyen Karacan “Büyük Birlik Partisi sadece Allah’a güvenmiş ve millete dayanmıştır. Bunun bedelini yıllarca ödedik. Uzun yıllar da ödemeye hazırız ve razıyız” diye konuştu.
 
 
ARTIK NAMUSLULAR VE NAMUSSUZLAR VAR
Ülkede inançlar adına üzüntü duyduklarını belirten Karacan “Çünkü yıllardan beri bu milletin çok sevdiği mukaddesatına sığınarak, inanç değerlerimizi dilinden düşürmeyerek siyaset yapanların düştüğü hazin durum dolayısıyla inançlarımız adına üzüntü duyuyoruz. Milletimiz adına üzüntü duyuyoruz. Bu millet 4 bin yıllık tarihi boyunca imparatorluk düzeyinde 16 devlet kurmuştur. Hiçbir dönemde devletsiz kalmamış bir milletiz. Çağ kapatıp çağ açmış bir millet olarak bugün milleti idare edenlerin rüşvet, ihaleye fesat, yolsuzluk, adam kayırma olaylarına karışması iddaları nedeniyle milletimiz adına üzüntü duyuyoruz. Türkiye’nin uluslar arası arenada rüşvetle, yolsuzlukla anılmasından devletimiz adına üzüntü duyuyoruz. Artık bu gidişata dur demek lazım. Artık milletin ortaya bir tavır koyması lazım. Artık Türkiye’de namuslular ve namussuzlar var” ifadelerini kullandı.
 
 
BAŞBAKAN GÜVENMİYORSA HALK NASIL GÜVENSİN
Bu milletin, değerlerine sahip çıkacak namuslu ellere, makamı, kadını ve parayı görüp şaşırmayacak dirayetli yöneticilere ihtiyacı olduğunu söyleyen Karacan “Tüm hükümetler yolsuzluk batağına battıkları için gitti. Başbakan ‘Benim evlatlarım arasından bir tanesi harama bulaşsa evlatlıktan reddederim’ diyor. Bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlayacağız? Bunun tek yolu mahkemeye gitmektir. Sen mahkemeye göndermiyorsun. Başka devletlerin yargısına mı göndereceğiz? Sen başbakan olarak yargıya güvenip evlatlarını, parti mensuplarını teslim etmezsen vatandaş nasıl yargıya güvensin? 3 sene önce referandumla yargıyı dizayn ettiniz. 3 yılda ne değişti de bu yargı güvenilmez oldu. Gezi olaylarında kahraman dediğiniz polis, şimdi hallaç pamuğu gibi dağıldı” dedi.
 
BÖYLE DEVLET ANLAYIŞI OLMAZ
Karacan “11 yılda paralel devlet oluşmuşsa bunun sorumlusu sizsiniz. Onları tasfiye etmeden önce istifa etmelisiniz” sözleri ile iktidara yüklendi.  Türk’ün devletsiz olamayacağını söyleyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “Devleti bu şekilde zaafiyete düşürmeye, kurumları alaşağı etmeye, kendi hatalarını örtmek için savcıyı, polisi, hakimi tövmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yok. Ortada suç varsa çözüm yolu yargıdır” dedi. İktidarın “Biz ancak millete hesap veririz” sözlerini de eleştiren Karacan “Biz ancak millete hesap veririz diyorsunuz. Kanuna, hukuka, ahlaka aykırı iş yapılıyorsa mahkeme hesabını sorar. O zaman mahkemeleri kaldıralım, böyle şey olur mu? En ilkel toplumlarda dahi mahkeme vardır. Böyle devlet anlayışı olmaz” diye konuştu.
 
YÖNETİCİLER EMİN İNSANLAR OLMALI
İktidarın ‘Avrupa’nın en büyük Adalet Sarayı’nı Çağlayan’a yaptık’ sözleri ile ilgili de konuşan Bayram Karacan “Keşke mahkemelerimiz çadırda görev yapsaydı da dünyanın en büyük adaleti bizde olsaydı” dedi. Yöneticilerin emin insanlar olması gerektiğini ifade eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan “Emanete hıyanet olmaz. Büyük Birlik Partisi kadroları hiçbir pisliğe bulaşmadı” diyerek Malatyalı olan BBP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Bulut için Çerkezköy’de yaşayan Malatyalılardan destek istedi.
 
KİRLİLİĞE BULAŞMAMIŞ TERTEMİZ BİR PARTİ
Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Bulut da “Bu seçimlerde de yanımda olacağınızdan eminim. Çünkü Malatyalılar birlik beraberlik içindeler. Başkan olursam herkesin işine koşacağım” dedi. Büyük Birlik Partisi’nin kirliliğe bulaşmamış tertemiz bir parti olduğunu söyleyen Bulut. '' BBP bu seçimlerde vardır, iddialıdır. İnşallah 30 Mart’ta Büyük Birlik Partisi’nin bayrağını belediyeye dikeceğiz” dedi.
 
AKIN’A ROZETİ TAKILDI
Konuşmaların ardından yeniden Büyük Birlik Partisi’ne üye olan siyasetin renkli simalarından Hüseyin Akın’a Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan tarafından rozeti takıldı.
 
KATILIM YOÐUN OLDU
Dün saat 10.30’da Çerkezköy Malatyalılar Derneği’nde düzenlenen kahvaltıya BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Tekirdağ İl Başkanı Hakan Şalcı, Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Salih Küpelioğlu, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Macit, BBP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Yılmaz Bulut ve Fatih Atbaşı, Çerkezköy Malatyalılar Derneği Başkanı Mehmet Keleş, BBP üyeleri ve çok sayıda Malatyalı katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10