Halk Eğitimde Halk müziği gecesi

Çerkezköy Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yılın ilk konseri ile Çerkezköylü sanatseverlerin karşısına çıkacak. Koro 26 Ocak Pazar günü saat 19.00'da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde üc

Çerkezköy 20.01.2014 12:56:00 0
Halk Eğitimde Halk müziği gecesi
SOLO VE KORO PERFORMANSLAR YER ALACAK
Türk Halk Müziği Eğitmenliği yapan Akın Çolak'ın şefliğinde gerçekleşecek konserde solo ve koro performanslar yer alacak. Damla Duman, Mikail Arslan, Sinem Özmen ve Alper Çoşkun'un solist olarak yer alacağı konserde, koroda ise Meltem Demir, Gamze Uzun, Hatice Bolat, Beyzanur Lale, Neslihan Algül, Nimet Kalle, Saniye Erdem, Hatice Çiftçi, Melike Buksu, Özgür İller, Ali Bektaş, Mevlüt Şenses, Bülent Ateş, Kaya Bektaş, Hasan Erden, Erdi Topçu, Taner Kaplan ve Suat Ateş yer alacak. Orkestrada sazlarda Doğukan Dursun, Tuğba Adıgüzel Zenk, İlhan Zenk, Yunus Murat Ömür, Emrah Şahinhan, Canan Ayaz yer alırken, şelpe bağlama sazda Yunus Murat Ömür, cura sazda Emer Özdemir, klasik gitarda Altan Sadık Uyar ve Doğancan Gül, bas gitarda Köksal Tepecik, ritim -perküsyonda Türkay Ateş, asma davul-bendirde Taner Ateş ve meyde Kemal Kaban yer alacak.
 
SEVİLEN TÜRKÜLER SESLENDİRİLECEK
Konserde farklı yörelerin sevilen eserlerinin seslendirileceğini belirten Çerkezköy Belediyesi yetkilileri “Orta Anadolu'ya 'Allı Turnam Bizim Ele Varırsan', Trakya'ya ait 'Babuba, Osman Aga, Sendeki Kaşlar' ve Karadeniz Bölgesi'nin öne çıkan 'Gökte Yıldız Ay misun?, Derule ve Kerez Çiçek Açayı' eserleri koro tarafından icra edilecek. Konserde solist Damla Duman, Orta Anadolu'nun beğeni toplayan eserleri 'Kar mı Yağmış Yüce Dağlar Başına ve Bahçe Duvarından Aştım' adlı türküleri, Mikail Arslan Erzurum eseri olan 'Aşkın Ezeli Aşıka İlhami Hüdadır' ve Elazığ yöresine ait 'Görmedim Alemde Bir Benzerin' ve son olarak Sinem Özmen Erzurum yöresine ait 'Bir Yıldız Doğdu Nur ile' adlı eser ile Sivas yöresine ait 'Entarisi Dım Dım Yar' ile Çerkezköylülerin karşısına çıkacak” dedi.
 
KATILIM ÜCRETSİZ
26 Ocak Pazar akşamı saat 19.00'da Çerkekzöy Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleşecek olan konsere katılımın ücretsiz olduğunu belirten yetkililer, tüm Çerkezköy halkını konsere davet etti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10