Ordu “Anayasa Mahkemesine kadar götüreceğiz”

Çerkezköy’de ilçe başkanlığı görevinden alındıktan sonra da tek başına muhalefetini sürdüren Mustafa Ordu, önceki akşam yeniden basın mensuplarının karşısına çıktı.

Çerkezköy 22.01.2014 15:52:00 0
 Ordu “Anayasa Mahkemesine kadar götüreceğiz”
31 SAYFALIK RAPOR HAZIRLANDI
Çerkezköy’de bir davaya konu olan bazı adalarla ilgili imar plan tadilatı hakkında yaptıkları itirazların ardından araziyi incelemek için Çerkezköy’e gelen heyetin, 31 sayfalık rapor hazırlayarak mahkemeye sunduğunu söyleyen Ordu “Bizim başlıca itiraz konumuz olan ‘Vatandaşa ait yeşil alanın yerinin değiştirilmesi ve otoparka çevrilmesi’ hususuna raporda yer verilmediğini gördüm. Hatta aynı arazilere başka bir vatandaş farkı bir konu hakkında itirazda bulunmuş, o vatandaşa da aynı rapor gönderilmiş” diyerek bilirkişi raporuna 7 sayfalık bir itiraz hazırladıklarını belirtti.
 
“AKSİ HALDE MAHKEMEYE VERECEĞİM”
Davayla ilgili el deliller de sunacaklarını söyleyen Ordu “Bu işi Anayasa Mahkemesi’ne kadar götüreceğiz” dedi.  Arazisi yeşil alan ile yer değiştirilen vatandaşa da seslenen Ordu “Yeşil alanın o mahallede bulundurulması lazım. Mal sahibinin bildiği bir şeyler varsa çıksın konuşsun. Ben ne yataklık ne de yalakalık yapacak durumda değilim. Gidip suç duyurusunda bulunsun. Aksi takdirde bizi zan altında bıraktığı için kendisini mahkemeye vereceğim” diye konuştu.
 
ARKADAŞLARIMIN GÖNLÜ OLURSA DESTEK VERECEĞİM
Emlakçılar Derneği’nin o dönemde Atatürk Caddesi’nde bulunan Şehitlik Anıtı yapılması planlanan yere 3 milyon 500 bin TL değer biçtiğini ifade eden Mustafa Ordu “Belediye o arazi için 900 bin TL dedi. Ben belediye başkanına buradan çağrıda bulunmak istiyorum. O yere ben talibim. Belediyeye 1 Milyon 750 bin TL vereyim, ama arazi benim olsun. Arazi sahibi vatandaşın parasını da ayrıca vermeyi düşünüyorum” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel ile geçtiğimiz günlerde yan yana fotoğraflarının basına yansıdığını söyleyen Ordu “Belediye Başkan adayımız Koray Önsel yanımıza geldi. Ben de Milliyetçi Hareket Partisi’nin örf ve adetlerine göre kendisini ağırladım. İlçe Başkanlığım döneminde benimle birlikte bu davanın arkasında olan 56 arkadaşım ile yapacağım fikir alışverişlerinin ardından arkadaşlarımızın gönlü olursa destek vereceğim” dedi.
 
TÜM PARTİLERİ ZAN ALTINDA BIRAKIYOR
Son günlerde bir okulda müdür olarak görev yapan bir öğretmenin Çerkezköy’de bir siyasi tarafından telefonla taciz edildiği iddiaları ile ilgili de konuşan Ordu “Çerkezköy siyasetinde toplasan soldan 7, sağdan 8 kişi ancak varız. Olay basına yansımış, hiç kimse de çıkıp kim yaptı yada neden yaptı diye sormuyor. Yapan kişi konuşmayarak tüm siyasi partileri zan altında bırakıyor. Ülkemizde sürekli kadınlar erkeklere muhtaç durumda bırakılıyor. Ben bu olayı yapmadığım için açıklama gereği duyuyorum” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10