Akay “Çerkezköy’e hizmet temelinde yeni bir yoldayız”

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay önceki akşam da Hayrabolular ve Malkaralılar Derneği’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 24.01.2014 16:24:00 0
 Akay “Çerkezköy’e hizmet temelinde yeni bir yoldayız”
BU SÜREÇ CHP’NİN İKTİDARI ADINA ÖNEMLİ BİR SÜREÇ
Ziyarette konuşan Akay, 22 Aralık tarihinden itibaren diğer aday adayları ile birlikte bir sürece girdiklerini ve aday olarak bu yola devam ettiğini ifade eden Akay, bu sürecin Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı adına önemli bir süreç olduğunu belirtti. Çerkezköy’e hizmet temelinde yeni bir yolda olduklarını belirten Akay “Bu yola çıkarken defalarca kapınıza geldik. Mahalle ve sokaklarda Çerkezköy’ün sorunlarını anlatmaya çalıştık. Önümüzde Şubat ayından itibaren önemli süreçler bizleri bekliyor. Bizler bu dönemde mahallelerde gittiğimiz her yerlerde tüm vatandaşlarımıza mahallemizin sorunları, yaşadığımız sorunları bir kez daha paylaşın diyoruz” şeklinde konuştu.
 
YENİ BİR YAPI ORTAYA ÇIKIYOR
Akay, 15 Şubat’tan itibaren ideallerini ve yapacakları hizmetleri açık açık ortaya koyacaklarını ifade ederek “Temel eksiklerimizi biliyoruz. On yıllık iktidar gücüne sahip ve iki yıldır belediyecilik anlayışından 110 nüfuslu Çerkezköy’ün nasibini alamadığını Sokakta, kahvede gençlerimiz ve hemşerilerimiz ile bunu görmektedir. Somut olarak 15 Şubat tarihinden itibaren Çerkezköy’de bugüne kadar yaşadıklarımızı ne aldığımızı ve neyi ortaya koyacağımızı açıklayacağız” dedi. Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olduğunu anımsatan Akay “Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi 11 çatısı olan bir yapısı ile ortaya çıkıyor. Bu belediye ile Çerkezköy Belediyesinin ne farklılığı olacağını bilmemiz lazım. Alt yapısı, üst yapısı, suyu, kanalizasyonu Büyükşehir’e devredilecek bir Çerkezköy Belediyesi olacak. Dolayısıyla yeni bütçeli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni dönemde Çerkezköy’e hizmet edecek” dedi.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN NE KADAR ALACAÐI ÖNEMLİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Çerkezköy bütçesinin ne kadar alacağının çok önemli olduğunu ifade eden Akay “İki dönemdir iktidarın hizmeti ortada. Çerkezköy ilçe belediyesi Tekirdağ büyükşehir bütçesinden hakkını almalıdır. İlçe Belediyesine ihtiyacımız var. Bugün 110 nüfuslu ve 76 bin seçmenli Çerkezköy Belediyesine talibiz. Neyimiz var yada yok onu tartışmamız lazım” dedi.
 
EN TEMEL FARKLILIÐIMIZ ŞEFFAFLIK OLACAK
Özellikle ikinci döneminde mevcut Belediye Başkanı Ali Ertem’in hizmetlerinin eksikliğinden, davranış biçiminden vatandaşların rahatsızlık duyduğunu gördüklerini belirten Akay “İlçe Belediye Başkanlığının önümüzdeki dönemde en temel farklılıklarından birisi şeffaflık olacak. Belediye önümüzdeki dönemde hesabını verebilen, kaynaklarını doğru kullanabilen, bir belediye olacaktır. Temel sorunları asfalt ve kaldırım çalışmasını belediyecilik zanneden bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bunu yaşayan sizler ve bizleriz. Sokaktaki vatandaşımız, ablamız bacımız esnafımız sonuna kadar görüyor. Bunlarla birlikte Çerkezköy Belediyesi 80-90 milyon borca ulaşmıştır” diye konuştu. Akay, Çerkezköy Belediyesi’nin sosyal eksiklerinin de bulunduğunu ileri sürerek “Nüfusunun yüzde 45’i genç olan Çerkezköy’de genç kesimin gideceği spor alanları, sosyal alanlar yok. Biz artık Çerkezköy’de vatandaşın ve halkın gönül rahatlığı ile sokağa çıkmasını istiyoruz” dedi.
 
KARŞILIÐINI GÖREMİYOR
Vatandaşlara sosyal belediyeciliği tarif edeceklerini ifade eden Vahap Akay “Çerkezköy’ün ilçe Belediyesi’nin sokaklarının artık güven vermesini istiyoruz. Şehrin duruşuna ve sokaklarına karşı güven eksikliği bulunuyor. Eşimizi parka götürecek durumumuz yok. Gelir seviyesi düşük bir ilçede yaşıyoruz” dedi. Çerkezköy’ün işçi bölgesi ve sanayi kenti olduğunu dile getiren Akay “Sanayi kentinden gerekli, yeterli karşılığı göremeyen bir anlayış ile karşı karşıyayız. Kamu belediye birlikteliğini bir arada geliştirme hedeflerimiz var. Büyüyen bir Çerkezköy var. kızılpınar ve Veliköy’ü entegre yapmamız gerekiyor.  Bu dönemde bizler hizmet etmek istiyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10