AK Partinin adayı 3.kez Ali Ertem oldu

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, üçüncü kez Belediye başkan adayı olarak açıklandı.

Çerkezköy 24.01.2014 23:08:00 0
AK Partinin adayı 3.kez Ali Ertem oldu
RESMİ OLARAK İLAN EDİLDİ
AK Parti Genel Merkezi, Ertem’in adaylığını dün akşam saat 22:45’te ilan etti. AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak girdiği 2004 seçimlerinde 5 bin 302 oy alarak belediye başkanlığına seçilen Ali Ertem, yine aday olarak girdiği 2009 seçimlerinde 10 bin 746 oy alarak yeniden Çerkezköy Belediye Başkanlığına seçilmişti. AK Parti 2014 seçimlerinde Çerkezköy’de ustalık dönemi için yeniden aday olan Ali Ertem ile yarışacak. Adayın açıklanmasını ardından  AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi bugün saat 12:00'da basın açıklaması yapacak.
 
COŞKUYLA KARŞILANDI
Duygularını parti binasında basın mensupları ile paylaşan Ertem “Öncelikle teşekkür etmem gerekenler var. İki dönem aday gösterildim ve belediye başkanı seçildim. Beni aday gösterip seçilmemi sağlayan ve üçüncü kez şahsıma inanıp AK Parti bayrağını bana vererek belediyeyi iktidara getirme anlamında güvenen Genel Başkanımız ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bundan önce de rabbime şükrediyorum” dedi.
 
“TEKRAR YETKİ ALMAK İSTEYECEÐİZ”
On aday adayı ile birlikte bir süreç yaşadıklarını söyleyen Ertem “Sonucu birlikte öğrendik ve beni ilk tebrik edenler de onlar oldu. Bu adaylığın en başta Çerkezköy’e ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şahsım adına bana ve aileme hayırlar getirsin. 10 yıldır yaptığımız hizmetleri daha da artırarak nasip olursa vatandaşımızın önüne projelerimizi koyarak tekrar yetki almak isteyeceğiz. İki aylık süreçte yapacağımız çalışmalarla projelerimizi anlatarak vatandaşlarımızın teveccühünü kazanacağız. Beş yıl için Çerkezköy’de hizmet etmeye talip olacağız. Allah bu yolda bizi utandırmasın. Memleket, halkımız ve Çerkezköy için hayırlar getirsin” diye konuştu.
 
 “GENEL BAŞKANIMIZIN TAKDİRİDİR”
Kapaklı Belediye Başkan Adayı ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de konuşan Ertem “Ömer Karadeniz ve Kapaklı halkı için hayırlar getirmesini diliyorum.  Bu karar Genel başkanımızın takdiridir. Ömer kardeşimizin daha fazla oy alıp seçimi kazanacağını düşünmüş olacaklar ki böyle karar verdiler. Bizlerde buna inanıyoruz. Bu karar da partimiz için hayırlı olur. Geçmiş dönemlerde Belediye Başkanlığı yapanların birçoğu tekrar aday gösterildi. Bütün adaylarının Tekirdağ’a hayırlı olmasını diliyorum. Tekirdağ için de hayırlısı olur” dedi.
 
KAPAKLI’DA SÜRPRİZ
Çerkezköy’de beklenen aday açıklanırken, Kapaklı’da ise sürpriz bir şekilde Ömer Karadeniz aday olarak ilan edildi. Kapaklı’da 2004 seçimlerinde 1163 oy alarak 5’inci parti olan AK Parti, 2009 yerel seçimlerinde de DSP ve Demokrat Parti’den sonra üçüncü parti olmuştu. Kapaklı’da 2004 ve 2009 seçimlerini kaybeden AK Parti 2014 seçimlerinde; 2004’te 2 bin 977 oy alan Demokratik Sol Parti adayı İrfan Mandalı ve 2 bin 927 olan Doğru Yol Partisi adayı Mustafa Çetin’in ardından bağımsız olarak girdiği seçimlerde 1733 oy alarak üçüncü olan Ömer Karadeniz ile yarışacak.
 
İŞTE DİÐER ADAYLAR
AK Parti’nin Çorlu Adayı Özlem Yemişçi, Ergene Adayı Hüseyin Bulut, Hayrabolu Adayı Şener Çelikayar, Malkara Salih Keskin, Marmaraereğlisi adayı Hikmet Ata, Muratlı adayı Ahmet Türkoğlu, Saray adayı İbrahim Duraklı, Süleymanpaşa Adayı Ahmet Aygün ve Şarköy Adayı Hatip Şirazi Batı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10