“Türkiye ve Yunanistan iki önemli partner”

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştirmek için Tekirdağ’a bir dizi ziyaret gerçekleştiren Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitris Simeonidis, Tekirdağ Ticaret ve S

Tekirdağ 26.01.2014 11:56:00 0
 “Türkiye ve Yunanistan iki önemli partner”
İYİ DEÐERLENDİRMEK GEREKİYOR
Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası hakkında bilgi veren Başkan Dimitris Simeonidis, üyelerinin Türkiye’nin potansiyelini yakından görmek konusunda oldukça istekli olduklarını dile getirerek, Türkiye ile Yunanistan’ın yatırım ve ticaret açısından iki önemli partner olduğunu, bunu çok iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi. Otelcilik, turizm, enerji ve lojistik, tarımsal gıda sanayi ile ilgili Nisan – Mayıs 2014 tarihlerinde Selanik’te ekonomik forum düzenlemek istediklerini söyleyen Başkan Dimitris Simeonidis, üyeleri arasında Tekirdağ ve Bölge İşadamları ile işbirliği ve bölgede yatırım yapmak isteyen üyelerinin olduğunu söyleyerek, AB programlarından birlikte yararlanılabileceğine dikkat çekti.
 
YATIRIM FIRSATLARINI ARAŞTIRIYORUZ
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Günay, komşu ülke olan Yunanistan ile ticarette önemli adımlar atılmasından yana olduklarını söyleyerek, “Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak yurt dışı işbirliği ve yatırım fırsatlarını araştırıyoruz. Bu fırsatları üyelerimizle paylaşarak işbirliği fırsatlarını yakalamalarını sağlıyoruz” dedi. Bölgesel işbirliğinin önemli olduğunu söyleyen Başkan Günay, birlikte yapılacak çalışmalarla iki ülke işadamlarının ticari bağlarını kuvvetlendireceğini ifade etti.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10